Szerző: Asztalos Olivér

2018. december 3. 11:00

HP: a PC-ink és a nyomtatóink is nagyon kelendőek

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a HP Inc legutóbbi (pénzügyi) negyedéve.

HIRDETÉS

A vizsgált három hónap leforgása alatt a vállalat 10,3 százalékkal növelte forgalmát, amely így 15,4 milliárd dolláron állt meg. Ugyancsak pozitívum, hogy ezzel párhuzamosan a profit is nőtt, ráadásul nem is kicsivel. A tavalyi 660 millióról 1,45 milliárd dollárra ugrott a nyereség, amely mintegy 120 százalékos javulás. A HP ezt egyaránt köszönheti PC-i és nyomtatói sikerének, hisz mindkét termékkategória határozott növekedést mutatott az elmúlt egy év során.

A forgalom mintegy közel kétharmad részéért továbbra is a Personal Systems üzletág felel, mely az idei negyedik negyedévben 10,1 milliárd dollárt termelt a cégnek, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, miközben az üzemi eredmény 378 millió dolláron állt meg. Előbbi felülmúlja az elemzők várakozását, akik korábban 9,78 milliárdot vártak. A részletes bontásból kiderül, hogy minden fronton növekedtek az értékesítések. A notebookok 14, a desktop PC-k pedig 6 százalékos gyarapodást mutattak, a teljes értékesített darabszám pedig 6 százalékot nőtt. Továbbá említésre érdemes, hogy a kereskedelmi gépek és a konzumer rendszerek egyaránt 11 százalékos bővülést produkáltak. A HP szerint a csupa pozitív mutató hátterében nagyrészt továbbra is a Windows 7 végnapjai állnak, amelynek támogatását jövőre szünteti meg a Microsoft. Ez katalizátorként hat az értékesítésekre, az ügyfelek ugyanis jellemzően új vas vásárlásával migrálnak Windows 10-re.

hpinc_pers

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Ugyancsak jól teljesített a HP másik, nyomtatós divíziója, amely a vállalat bevételének bő egyharmad részét szolgáltatja. A részleg egy év leforgása alatt 9 százalékkal 5,3 milliárd dollárra növelte forgalmát, erős, 851 millió dolláros üzemi eredményt produkálva. Ez utóbbi több mint kétszerese a PC-s üzletág eredményének, ami különösen akkor beszédes, ha hozzávesszük két részleg közötti forgalomkülönbséget. Ezzel ugyanis a nyomtatós részleg 16,1 százalékos eredményhányadot produkált, amely önmagában kevésbé, a PC-k rendkívül vékony 3,8 százaléka mellett viszont már kiemelkedő.

A divízió forgalmának kereken kétharmad részét a supplies, vagyis elsősorban festékanyagok hozták, ezek forgalma 6 százalékkal nőtt. Ez 3,4 milliárd dollárt jelent, vagyis a tonerek és a patronok szó szerint nyomtatták a pénzt, mely a termékek árazását tekintve annyira nem meglepő. A HP továbbá kiemeli, hogy elsősorban a kereskedelmi forgalomba szánt A3-as és grafikai célú nyomtatók fogytak, amelyek mellett az MPS szolgáltatás, valamint az Instant Ink termék bizonyult népszerűnek. Az A3-as bizniszre egyébként egy akvizícióval tett szert a HP, amely lassan két éve 1 milliárd dollárt fizetett a Samsung nyomtatós üzletágáért.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 03:55

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.