Szerző: Habók Lilla

2018. november 13. 14:19

Jövőre érkezik a G Suite-ról Office 365-re migráló eszköz

Részben a G Suite előfizetőinek elhalászásával szeretné megoldani a Microsoft az Office 365 előfizetői bázisának növekedését, ezért új migrációs eszközt fejleszt az emailek, a naptárak és a névjegyzékek egyszerű áttöltésére a G Suite-ból a saját rendszerébe.

Megjelent a Microsoft 365 fejlesztési ütemtervében a vállalat új migrációs eszközének terve, amely a Google G Suite megoldásából segítene a cégeknek átemelni az emaileket, naptárakat és a címjegyzéket az Office 365 rendszerébe, pontosabban az Exchange Online-ra. A redmondi cég jelenleg is rendelkezik egyébként egy migrációs megoldással, de a Mailbox Migration szolgáltatás csak a postafiókok tartalmát tölti be egyik rendszerből a másikba az IMAP technológián keresztül, viszont a naptárat és a címjegyzéket nem. Az új eszköz azonban egyszerűen és automatikusan migrálná a levelezés mellett a naptárakat és a címjegyzéket is, vélhetően a Google REST API-n keresztül.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Ezenkívül a Microsoft Exchange Marketing igazgatójának nyilatkozata szerint az új eszközzel a cég a korábbinál biztonságosabb ponttól pontig történő adattovábbítást szeretne elérni - mondta el Greg Taylor a Petrinek. A cég tervei szerint nem lesz váratlan leállás a migráció közben, valamint az autentikáció is erősebb és megbízhatóbb lesz. Azaz a vállalat átfogó módon szeretné lefedni a folyamatot a G Suite-ról az Office 365-re történő adatmigrálás során, azonban a technikai részletekről egyelőre még semmit nem árult el.

Az új migrációs eszköz tervének egyik lehetséges magyarázata, hogy a helyben futó Exchange rendszerekről már egyre kevesebben térnek át Office 365-re, ezért a vállalatnak szüksége van a további lehetőségekre a növekedéshez. Ez viszont csak találgatás, hiszen az egyes termékek teljesítményéről a Microsoft csak néhány részletet ejtett el a legutóbbi pénzügyi negyedéves jelentése kapcsán. Ebből viszont látszik, hogy a vállalati Office 365 előfizetések száma szépen növekszik, 29 százalékkal több a tavalyi adatokhoz képest, és így már meghaladja a 155 milliót.

microsoft_gsuite_office365

Mindössze ennyi olvasható az ütemtervben az új eszközről

Másrészről viszont a G Suite rendelkezik már saját migrációs eszközzel, amely a Microsoft Exchange-ről és az Office 365-ről könnyíti meg az emailek, a naptárak és a névjegyzékek áttöltését G Suite-ra, amire a Microsoftnak érdemes volt lépnie valamilyen fejlesztéssel. A Microsoft ütemterve alapján a cég saját új migrációs eszköze 2019 második negyedévében fog megjelenni. Azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor jelenik meg az eszköz előnézeti változata.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról