Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 25. 02:05

A Logitech negyedéves eredményei megfeleltek a várakozásoknak

A svájci illetőségű Logitech, amelyet főként beviteli eszközeiről ismerhetünk, nyilvánosságra hozta legutolsó negyedévének pénzügyi adatait. Eszerint a vállalat 190 millió dolláros forgalmat bonyolított, amely 43% emelkedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A cég negyedéves nettó nyeresége 9,4 millió dollár (részvényenként 24 cent), amely 84%-kal magasabb az előző év azonos adatánál. Ezzel a cég történetének legerősebb negyedévét zárta.

A bolti eladások összértéke - melyek a vállalt bevételének közel 70%-át teszik ki - éves szinten 39%-ot növekedett. Az OEM eladások - köszönhetően többek között a QuickCam PC videokamera terméksorozatnak - 53%-kal voltak magasabbak, mint tavaly ilyenkor.

"Az ünnepi szezont bőséges kínálattal várjuk, és reményeink szerint a következő negyedév még jobban sikerül majd" - bizakodott Guerrino De Luca, a Logitech elnök-vezérigazgatója.

A Logitech részvényei az utolsó tőzsdenapon 1,56 dollárt emelkedve 29,68 dolláron zártak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról