:

Szerző: Hlács Ferenc

2018. október 31. 15:45

Új gépi tanulási keretrendszert mutatott be a Google

A frissen rajtolt, nyílt forrású AdaNet gépi tanulási modellek kombinálására vethető be.

Új gépi tanulási keretrendszert jelentett be a Google: az AdaNet egy erőforrásbarát, TensorFlow-ra építő megoldás, a különböző gépi tanulási modellek kombinálására. Az eszközzel a cég szerint jó minőségű modellek taníthatók be automatizáltan, minimális beavatkozással, továbbá az AdaNettel megspórolható az optimális neurális hálózati architektúrák kiválasztására fordított idő, adaptív algoritmusával az egyes neurális architektúrák alhálózatok együtteseként taníthatók be. Az eszközzel különböző mélységű és szélességű alhálók is bevethetők.

A megoldásban visszaköszön a TensorFlow Estimator interfész, amellyel egy füst alatt a betanítási, értékelési, predikciós és exportálási feladatok is elvégezhetők. Az AdaNet a modellvizualizációra használt TensorBoarddal is együttműködik, az alhálózatok és a teljesítmény megfigyelésére. Az AdaNet továbbá kiegyensúlyozza a modellegyüttes teljesítményét, valamint garantálja, hogy annak általánosítási hibái legfeljebb a betanítási hibák, illetve a modellek komplexitásának mértékét érik el.

adanet

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A fejlesztők emellett saját alhálózat-, illetve modelldefinícióikat is kijelölhetik, olyan magas szintű TensorFlow API-kkal mint a tf.layers. Akik pedig már korábban integráltak rendszereikbe valamilyen TensorFlow modellt, az ehhez tartozó kódot egyszerűen konvertálhatják AdaNet alhálózattá, majd az adanet.Estimatorral javíthatják a modell teljesítményét.

Az AdaNet már kipróbálható, a cég azt GitHubon is közzétette, ahová egy sor oktatóanyagot és példát is feltöltött az eszköz használatához. Ahogy a Google is kiemeli, az AdaNet egy jelenleg is futó kutatási projekt, így a cég az érdeklődő fejlesztők hozzájárulásaira is nyitott. A frissen bejelentett megoldás a keresőóriás AutoML kezdeményezésének legújabb eleme, a vállalat még idén januárban állította rajthoz a Google Cloud Platformon elérhető szolgáltatáscsomagot, amely minimális programozással teszi lehetővé fordítási, gépi látási vagy akár természetes nyelvfeldolgozási megoldások létrehozását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.