Szerző: Hlács Ferenc

2018. október 24. 11:45

Extravagáns professzionális és üzleti hibridek jönnek a HP-tól

A vállalat a Spectre x360 és az Elitebook x360 gépeket is frissítette.

Két új hibriddel rukkolt elő a HP, a gyártó Spectre x360 és Elitebook x360 modelljei is frissültek, a ráncfelvarrás pedig nem csak a motorháztető alatt, de a dizájnban is tetten érhető. Mindkét modell az ismert, 360 fokban hátrahajtható kijelzővel érkezik, így a hagyományos notebook mód mellett táblagépként is használható.

Különösen a Spectre x360 formaterve sikerült egyedire, a vállalat a lekerekített formák helyett hangsúlyosan szögletesre vágta a készülékházat. Utóbbi talapzatának felső, kijelzőjének pedig alsó sarkait is élesen levágta, ami kifejezetten egyedi, "agresszív" megjelenést ad a gépnek - főként hogy a levágott sarkok nem maradtak üresen, egyik oldalon egy USB-C aljzat, másikon pedig a gép bekapcsológombja kapott helyet.

spectrex360ww01

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A gép 13 és 15 hüvelykes kivitelben lesz kapható, mindkét esetben akár UHD felbontással, a kisebb modell Whiskey Lake generációs négymagos, a nagyobb pedig hatmagos Coffee Lake Intel Core i7 chippel. Utóbbinál a dedikált grafika sem marad ki a felhozatalból, a hibrid igény szerint GeForce GTX 1050 Ti Max-Q GPU-val is elérhető. Thunderbolt 3 portokkal érdekes módon a kisebb gép járt jobban, az USB-C aljzat mögött abból mindjárt kettőt is találunk az eszközön, a nagyobb modellnél csak az egyik ilyen aljzat támogatja a szabványt, a másiknál USB 3.1 Gen2-vel kell beérni - cserébe viszont egy teljes értékű HDMI 2.0 aljzat is került rá. A gyártó a biztonságra az ujjlenyomat-olvasó mellett egy fizikai kameragombbal is igyekezett ráfeküdni, ezzel igény szerint ki-bekapcsolható a kijelző fölötti webkamera. Az LTE-támogatás ugyancsak a kisebb, 13 hüvelykes modell sajátja.

spectrex360ww02

Az extravagáns gépeket a gyártó egyaránt szánja konzumer és professzionális felhasználásra, noha az árak inkább talán az utóbbi felé araszolnak, a 13 hüvelykes Spectre x360 nettó 1150, a 15 hüvelykes modell nettó 1390 dollártól lesz kapható - az árban egy vezeték nélküli egér, illetve a gyártó HP Pen néven ismert érintőtolla is benne van.

spectrex360ww03

Az ugyancsak frissen bemutatkozott Elitebook x360 1040 már határozottan az üzleti felhasználóknak készült: a 14 hüvelykes készülékbe a gyártó minden vállalati célra szánt funkcióját bepakolta, a SureView betekintésvédelemtől egészen a háromfaktoros azonosításig, azaz az ujjlenyomat, arcfelismerés és jelszó együttes használatához a beléptetéshez. A kijelző felbontása itt is UHD-nél tetőzik, és az sRGB spektrum 100 százalékát képes lefedni. A gép akár négymagos, Kaby Lake R Core i7 lapkával is megvásárolható, továbbá akár 32 gigabájt DDR4 RAM is pakolható bele, ami az ultrabook-szegmensben határozottan jó pontnak számít.

ebk01

A gépen két Thunderbolt 3 támogatással szerelt USB-C aljzat, illetve két USB 3.0 szabványt támogató USB-A port is helyet kapott, továbbá a hibrid igény szerint LTE-képes kivitelben is elérhető. A gép 16,9 milliméter vékony és 1,35 kilogrammot nyom, így a táskákban nem fog sok vizet zavarni. A vállalati Elitebook x360 indulóára nettó 1499 dollár.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról