Szerző: Hlács Ferenc

2018. október 2. 11:07

Bőrborítású hibridet villantott a HP

A Spectre Folio hibridet a vállalat kétféle bőrbevonattal is elérhetővé teszi.

Stílusos hibriddel rukkolt elő a HP, az első blikkre a Surface-ektől megismert felépítésre hajazó HP Spectre Folio teljes egészében bőrborítást kapott, amely két színben is elérhető lesz. Az extravagáns megjelenésű készülék azért nem mondható egészen Surface-klónnak, itt ugyanis nem hagyhatjuk otthon a klaviatúrát: bár a billentyűzet leválasztható az táblagépről, a hibrid két felét a rögzített bőrborítás összetartja - ez ugyanakkor többféle pozícióban is használhatóvá teszi a készüléket, az mezei notebook és tablet üzemmódok mellett "sátor" módban is kezelhető, ha nincs szükség a billentyűzetes bevitelre. Szintén fontos különbség a Microsofttól megismert hibridekhez képest, hogy az eszközt normál notebookként használva a kijelzőt a klaviatúra zsanérja tartja meg, nincs kihajtható hátsó támasz.

hpspfo01

A hibrid 13,3 hüvelykes, Full HD IPS kijelzője mögé Intel Core i5-8200Y vagy Core i7-8500Y lapka választható, mindkét chip kétmagos, előbbi 1,3 gigahertzes alap és 3,9-es csúcsórajellel, míg az izmosabb, i7-es modellnél ezek az értékek 1,5 és 4,2 gigahertz. Mindkét chiphez Intel UHD 615 grafika társul. A hibridbe 8 gigabájt LPDDR3 SDRAM jutott, a belső tárhelyről pedig egy 256 gigabájtos PCIe SSD gondoskodik. A Spectre Folio LTE, illetve csak Wi-Fi-képes kiadásban is kapható lesz, továbbá még az év vége előtt egy UHD panellel szerelt variáns is várható belőle. A panel fölött egyébként egy Windows Hello támogatással érkező, Full HD IR kamera figyel, a géphez továbbá a HP-től megismert Digital Pen stylus is jár.

hpspfo03

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az eszköz hűtése teljesen passzív, abban ventilátort egyáltalán nem találunk - remélhetőleg ez nem jelent majd túlzottan visszafogott teljesítményt a melegedés elkerülése végett, a tetszetős bőrbevonat ugyanis nem éppen a legjobb hővezető. A vállalat aktív LTE mellett 13 óra és 45 perc üzemidőt ígér, míg a Wi-Fi-s verziónál ez akár 19 órára is hízhat - ezeket az értékeket persze korai lenne készpénznek venni, a különböző használati módok mellett várható üzemidő az első tesztekből derül majd ki.

hpspfo02

Ami a csatlakozókat illeti, a hibrid oldalain 3 USB-C aljzatot találunk, ebből kettő Thunderbolt 3, egy pedig USB 3.1 Gen1 szabványt támogat. Az eszközhöz egy hagyományos USB-A átalakító is jár. A maga valamivel több mint másfél centis házával a Spectre Folio nem mondható a legvékonyabb hibridnek, az 1,48 kilogrammos gép mindenesetre így sem fog túlzottan sok terhet róni a cipelőjére.

A HP Spectre Folio nettó 1300 dolláros indulóáron kapható, a gyártó megkéri az egyedi dizájnba öltöztetett készülék árát. A bőrborítás mindenesetre kétségtelenül egyedi, elegáns megjelenést kölcsönöz a hibridnek, és remélhetőleg a hőelvezetésben sem okoz problémákat. Kérdés, hogy a "konyakbarna" és "burgundi" (Cognac Brown és Bordeaux Burgundy) színekben kapható eszköz bevonata mennyire áll majd ellen a mindennapi igénybevételnek, ugyanakkor a minőségi, rendszeresen ápolt bőrnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy a használatból adódó kopásokkal sokáig inkább patinás lesz mintsem lehasznált.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.