Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 23. 23:25

49 millió dolláros veszteség az SGI legutolsó negyedévében

Az SGI ma hozta nyilvánosságra szeptember 30-án zárult pénzügyi negyedévének adatait. A jelentés szerint a társaság bevétele 426 millió dollár volt, szemben az egy éve elért 514 millió dollárral, a veszteség pedig 49 millió dollár (részvényenként 26 cent) szemben a tavalyi azonos negyedévben elért 225 millió dollárral.

A társaság nyilatkozata szerint a bevételek visszaesése alkatrészhiánnyal magyarázható. Ugyanakkor a vállalat kilátásai jónak mondhatók, ugyanis a negyedév során 376 millió dollár értékű megrendelésük volt, ami 69 millió dollárral több az előző negyedéves adatnál és 120 millió dollárral haladta meg a korábbi előrejelzéseket.

"Bizakodással tölt el minket a termékeink kedvező piaci fogadtatása, ami a nagyszámú megrendelésben is megmutatkozik. Bár természetesen nincs rövid távú megoldás az egész iparágat sújtó alkatrészhiányra, mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez minnél kevésbé éreztesse a hatását nálunk" - mondta Bob Bishop, az SGI elnök-vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról