Szerző: Gálffy Csaba

2018. szeptember 11. 09:17

Komoly gondokkal küzdött a Microsoft Store

Hibásan csomagolta az appokat a backend, tömegessé vált a titokzatos hibaüzenet. Frissítéscunami oldja meg a problémát.

Hirtelen rengeteg frissítés érkezett a Microsoft Store-ból - végfelhasználók számára ez lehet a jele, hogy a Microsoft igyekszik javítani az alkalmazásboltot érintő, meglehetősen súlyos hibát. A hibával korábban az találkozhatott, aki a napokban szeretett volna alkalmazást beszerezni vagy frissíteni a boltból, a letöltés-telepítés folyamat ugyanis egy ponton elakadt és csak egy (meglehetősen információszegény) hibaüzenetet dobott a felület.

Az egyszerűen csak 0x800B0100 kóddal jelzett hiba meggátolta az alkalmazások telepítését, ami felhasználói szemmel meglehetősen frusztrálónak bizonyult, elhárítására ugyanis sem a Microsoft, sem az internetes keresés nem dobott semmilyen támpontot. Nem véletlenül, ezzel ugyanis sem a felhasználók, sem a fejlesztők nem tudnak semmit kezdeni, a hiba a Microsoft Store rendszerében található.

rudy

"Sikerült a hibát visszakövetni, a feltöltési munkafolyamat hibásan írta alá az appokat. Emiatt az összes érintett appot újra feldolgozzuk, hogy a problémát megszüntessük. Már elkezdtük ezt a feldolgozást, most azon dolgozunk, hogy az összes érintett app javítva legyen" - írta Palani Sundaramurthy, a Microsoft fejlesztői szolgáltatásokon dolgozó programmenedzsere.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mint minden modern alkalmazásbolt, a Microsoft Store sem a kész appokat fogadja a fejlesztőktől, hanem a rendszer az előkészített anyagokat fogadja, és előállítja belőle a telepítő csomagokat. Ezekből a Store mindig a megfelelőt szolgálja ki a kliensek felé verziószám, támogatott ISA és számos más feltétel mentén. Az automatizált folyamat része a csomagok digitális aláírása is, ez garantálja, hogy a bináris egyenesen a Microsoft rendszeréből származik, hiteles, megbízható, harmadik fél nem tudta manipulálni. Az aláírás hiányában a kliens a telepítést megtagadja.

Az újracsomagolt alkalmazásokat a rendszer automatikusan emelt verziószámmal látja el, hogy biztosan felülírja a hibás appokat, ezt jelzi a nagyjából egységesen .1000-re végződő új verzió. Az emelt verziószám egyúttal azt is jelenti, hogy a kliensek el is kezdik frissíteni az alkalmazásokat, noha a bináris ugyanaz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról