Szerző: Habók Lilla

2018. szeptember 3. 12:21

Skype: visszavontuk a modernizált felületet

Hátraarcot fújt a Microsoft, és ígéri, hogy mostantól csak a felhasználók véleményére alapozza a Skype felületi változtatásait. Újra frissül a mobil és az asztali alkalmazás is, amelyek többnyire inkább a hagyományos Skype megjelenését idézik.

Visszavonja teljesen a Microsoft a Skype rosszul sikerült felületi módosításait, amellyel a szolgáltatást például a Snapchathez és más üzenetküldő megoldásokhoz akarta hasonlóvá tenni. A fiatalosabb külsővel feltételezhetően fiatalabb, új felhasználókat szeretett volna bevonzani, de valójában inkább a hagyományos Skype-funkcionalitást és megjelenést kedvelő felhasználóit távolította el magától. Augusztus elején még csak annyit közölt a Microsoft, hogy szeptemberben mégsem szünteti meg a hagyományos Skype 7 asztali verziójának támogatását. Most pedig Peter Skillman, a Skype (és az Outlook) Design igazgatója egy blogbejegyzésben kifejtette, hogy meghallgatták a felhasználók panaszait, és velük együttműködésben visszavonták a felületet túlbonyolító, ugyanakkor mégsem igazán használt funkciókat mobilon és az asztali megoldásban is.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Azaz a Skype fejlesztői most valóban megtekintették a statisztikai adatokat és elvégezték a felhasználói teszteket, hogy meglássák az elengedhetetlen és az elengedhető funkciókat is. Mobilon az újabb áttervezéssel három gomb került az app tetejére: Csevegések (Chats), Hívások (Calls) és Partnerek (Contacts). Azonban eltűnt a sztori-kiemeléseket és legfőképp a Messenger Day hangulatát idéző Highlights funkció, amellyel a felhasználó napjára jellemző képet vagy videót lehetett kiemelni. Az eddigi Highlights-bejegyzéseket szeptember 30-ig lehet lementeni a közlemény szerint.

Az asztali változat is visszatért a megszokotthoz hasonló megjelenéshez, így a Chats, Calls, Contacts és Notifications gombok az ablak bal felső sarkában kaptak újra helyet. Bár a használati adatok szerint a legtöbb felhasználó nem a Contacts menüpontból keresi ki a partnereit, mégis az arra hagyatkozó felhasználóknak ez "kritikus" és "biztonságos" megoldás a partnerek megtalálásához mondjuk egy hosszú listából - mondja a közlemény. Összességében pedig a Skype Design igazgatója hozzáteszi, hogy az újabb áttervezéssel a tartalmakat szeretné a szolgáltatás kihangsúlyozni a felületen a világos és a sötét témákkal, illetve a klasszikus Skype-kék háttérszínű üzenetek visszavezetésével a nagyon színes üzenetek helyett.

skype_8_modern_201809

Az elmúlt nagyjából egy évben a Microsoft folyamatosan próbálta módosítgatni a modernizált Skype felületét, hogy jobban illeszkedjen a felhasználók ízléséhez, azaz minél kevesebb modern elemet tartalmazzon. Ezenkívül létrehozta a cég a UserVoice oldalt, ahol a felhasználók a Skype-pal kapcsolatos ötleteiket küldhetik be, és szavazhatnak is egymás bejegyzéseire. "Megnéztük, hogy az emberek hogyan használják a Skype appot, átfogó tesztelést végeztünk a globális piacokon és prototípusokat építettünk, hogy teszteljük az új koncepciókat." - írja Skillman. Végeredményként pedig tulajdonképpen a Skype a felhasználók véleményére hallgatva visszatért a hagyományoshoz hasonló külsőhöz, amelyet a Skype 8 legújabb frissítésével már ki lehet próbálni asztali környezetben. A cég ígérete szerint a jövőben már jobban fog alkalmazkodni a felhasználók véleményére, de az elmúlt egy év variálása után valószínűleg nem lesz annyira egyszerű visszanyerni a bizalmukat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.