Szerző: Habók Lilla

2018. augusztus 29. 13:43

"Azt hittük, hogy ők csinálják"

Hirtelen eltűntek a felhasználók Twitterről Facebookra korábban automatikusan posztolt bejegyzései. A Facebook szerint ezúttal a Twitter volt a hibás, mert nem értesítette, hogy törölni készül egy platformalkalmazást.

Meglepődve tapasztalták a felhasználók, hogy az eredetileg Twitteren megosztott, de egyúttal a Facebookon is automatikusan közzétette tweetjeik mindegyike eltűnt a közösségi óriás felületéről - számol be róla a TechCrunch. A történtek azzal kezdődtek, hogy a Facebook januárban bejelentette az API platform változtatását, amely megszünteti a lehetőséget más cégek alkalmazásai számára, hogy facebookos bejegyzéseket hozzanak létre a belépett felhasználók nevében. Az Axios beszámlója szerint a Twitter kérte a konkurens közösségi oldalt, hogy várjon amíg kitalálnak valami más módszert, amellyel a továbbiakban mégis lehet keresztplatformos bejegyzéseket közzétenni a két oldalon, de a Facebook erre nemet mondott.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Úgyhogy augusztus elején a Facebook valóban megszüntette az ígért funkciót, majd pedig a Twitter is törölte a platformalkalmazását, mivel így álláspontja szerint az már feleslegessé vált a funkció elvesztése miatt. Azonban arra maga a Twitter sem számított, hogy az app eltávolítása következtében a Facebookról eltűnik az összes bejegyzés, amelyet korábban a felhasználók ezzel a funkcióval hoztak létre. A Twitteren rengeteg panaszos üzenet jelent meg a bejegyzések elvesztése miatt, amelyben magyarázatot és a bejegyzések visszaállítását követelték. Vannak ugyanis olyan Facebook oldalak, amelyen a tartalmak többségét a Twitteren is megosztott, majd azon keresztül a Facebookra "átposztolt" bejegyzések jelentik - ezek az oldalak hirtelen, minden előzetes értesítés nélkül üresek lettek.

twitter_keresztplatform_bejegyzes

Példa egy twitteres panaszra

A TechCrunch értesülései szerint a Facebookot teljesen meglepetésként érte, hogy a Twitter törölte a szóban forgó alkalmazást, miközben erről nem értesítette előzetesen a vállalat fejlesztőit, hogy tárolják el a tartalmakat. A Facebook szóvivője viszont azóta bejelentette, hogy visszaállította a cég a bejegyzéseket. "Egy Twitter adminisztrátor igényelte az app törlését, ami azt eredményezte, hogy a Twitterről Facebookra keresztplatformosan megosztott tartalmak egy időre eltűntek a felhasználók profiljáról. (...) Azóta azonban visszaállítottuk a korábbi tartalmakat, és [újra] megtalálhatók az oldalakon."

Mindez jól szemlélteti, hogy maguk a vállalatok sem mindig tudják, hogy hol találhatók a felhasználói adatok, és milyen súlyos következménye lehet egy alkalmazás törlésének. Másrészt pedig a nagyobb közösségi oldalak együttműködésének hiányát is bizonyítja az eset.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról