Szerző: Hlács Ferenc

2018. július 11. 12:05

Ismerősök közötti pénzküldéssel folytatja a Google Pay

A Google összevont mobilfizetési megoldásába a digitális jegytárolás is megérkezett.

Tovább bővíti mobilfizetési megoldásának fegyvertárát a Google, a keresőóriás bejelentette, a Google Pay ismerősök közötti pénzküldéssel és további új funkciókkal bővül. A vállalat különböző fizetési rendszereinek egyesítését idén év elején kezdte meg, akkor az újonnan indított Google Pay zászlaja alá behúzta az Android Pay-t és a Google Walletet is, illetve a vállalat akkor azt ígérte, a későbbi újítások is az új (újramárkázott?) szolgáltatásba érkeznek majd. A cég most elkezdte beváltani ezt az ígéretet, és a korábbi, fragmentált ökoszisztéma helyett egyetlen felületre koncentrálja a frissen érkező megoldásait - igaz, egyelőre még csak az Egyesült Államokban.

A mostani frissítés legfontosabb eleme egyértelműen az ismerősök közötti pénzküldés lehetősége. A vállalat lényegében a Google Pay és Google Pay Send appokat boronálja össze, a felhasználók így küldhetnek egymásnak, illetve kérhetnek is egymástól pénzt - egyszerre akár öt főtől is, így könnyen szétdobható például egy vacsora ára. Lényegében ugyanezt a funkciót kínálta eddig az említett Google Pay Send, amely e cikk írásakor még ugyancsak elérhető a Play Store-ban, a cég vélhetően megvárja az app nyugdíjazásával, hogy a friss funkciók minden felhasználóhoz eljussanak.

googpayp2p

A Google ezzel az olyan versenytársak mögött igyekszik felzárkózni a fintech-versenyben, mint a Venmo vagy a PayPal, akik már jó ideje kínálnak hasonló szolgáltatást. A keresőóriás előnye lehet ugyanakkor, hogy a Google Pay-ben a felhasználók egyetlen helyen egy sor egyéb szolgáltatást is elérhetnek. A földrajzi korlátok ugyanakkor továbbra is hátrányt jelentenek a Google-nek, igaz a cég ezeket is igyekszik lassan de biztosan leküzdeni, ígérete szerint az egyesült államokbeli rajt után nem sokkal az Egyesült Királyságban is elérhetővé válik majd a frissített Google Pay.

gptick

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

De visszakanyarodva a plusz szolgáltatásokhoz, ezek sorait bővíti a szintén újonnan elérhetővé tett koncert- és repülőjegy tároló funkció, amelynek hála az eseményekre vagy utazásokra szóló belépőket a hozzájuk tartozó QR-kóddal együtt a felhasználók az appba menthetik el. A megoldás egyelőre csak néhány nagyobb partner által kiadott jeggyel működik, mint a Ticketmaster vagy a Southwest, ugyanakkor a Google azt ígéri, utóbbiak számát tempósan bővíti majd, rövidesen a Singapore Airlines és az Eventbrite által kiadott jegyek is tárolhatók lesznek az appban.

Végül de nem utolsó sorban a vállalat a Google Pay-hez tartozó személyes és fizetési adatok kezelését is igyekszik egyszerűbbé tenni, amihez egy webes felületet is indít a pay.google.com oldalon. Itt egyebek mellett kezelhetők a regisztrált bankkártyák, követhető az aktuális Google Pay egyenleg, visszanézhető a fióktevékenység, és ugyancsak lehetőség van pénzküldésre és igénylésre az ismerősöktől. Ez a felület természetesen mobilon a Google Pay alkalmazásból is elérhető.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 10:31

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.