Szerző: Hlács Ferenc

2018. július 2. 12:23

Három évig kapnak biztonsági frissítéseket a OnePlus telefonok

Az egyéb rendszerfrissítések pedig két évig járnak majd, egészen a OnePlus 3-ig visszamenőleg.

Végre elköteleződött a rendszeres szoftverfrissítések mellett a OnePlus, a cég felhasználói által régóta várt támogatási konstrukcióról blogposztban számolt be. A fix szoftveres támogatás komoly hozzáadott érték lehet az egyébként is kiemelkedő ár-érték arányáról ismert OnePlus készülékeknél, különösen miután az androidos biztonsági és szoftverfrissítések hiánya a platformra támaszkodó gyártóknál a rendszer hajnala óta komoly problémát jelent, csak az utóbbi években kezdtek a cégek hasonló vállalásokat tenni, akkor is jobbára csak a csúcskategóriás termékek esetében.

A OnePlus ígérete szerint az új modellek megjelenésétől számított két éven keresztül biztosít majd rendszeres szoftverfrissítéseket a készülékeire - noha az egyelőre nem teljesen világos, hogy ez a csak tavaszi "főkiadások" megjelenéséhez igazodik, vagy a jellemzően mintegy fél évvel később, ősszel piacra kerülő, a cég nevezéktanában T-vel jelezett ráncfelvarrott modellekéhez is. A frissítésben mindenesetre benne vannak az Android verziófrissítések, a biztonsági frissítések, bugjavítások, illetve a gyártó OxygenOS néven ismert Android variánsához tartozó specifikus új funkciók is. A biztonsági frissítéseket a gyártó ezen felül plusz egy évig, azaz összesen három éven keresztül biztosítja - igaz itt nem tartja a tempót a Google-lel, a havi frissítés helyett csak kéthavonta adja ki azokat. A frissítéseket a cég egészen a OnePlus 3-ig visszamenőleg kiadja, azaz mostantól a OnePlus 3, 3T, 5, 5T és 6 modellek is megkapják azt.

opsu

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A sorolt feltételeknek megfelelően a 3 és 3T modellek idén novemberig kapnak majd szoftverfrissítéseket, így nincs kizárva az sem, hogy akár az Android P is eljut rájuk, további egy évig pedig a kéthavi biztonsági frissítésekre is számíthatnak. A OnePlus 3 és 3T továbbá hamarosan elérhetővé teszi a legújabb szoftverfrissítés első nyílt béta kiadását, amelyet a cég ígérete szerint még július elején a stabil verzió is követ.

Igaz a biztonsági frissítésekkel a OnePlus aránylag komótos tempót vállal, ha ahhoz a következőkben sikerül is tartania magát, az még mindig komoly előnyt jelenthet számára a konkurenciához képest - főleg hogy a telefonokon már a frissítések dátumai sem jelentenek garanciát a védelemre, mint az a Security Research Labs áprilisban közzétett kutatásából kiderült, egyes gyártók csak átdátumozzák a javításokat, valós patch-et több esetben nem küldtek ki a készülékekre.

Egy lelkiismeretes frissítési gyakorlattal a OnePlus nem csak árban, de biztonságban is beelőzheti sok vetélytársát, főleg hogy a legtöbben legfeljebb 2 évig ígérnek biztonsági patch-eket, leszámítva a Pixel modellekre ugyancsak három évet biztosító Google-t, illetve annak Android Enterprise Recommended programjában részt vevő készülékeket, mint a BlackBerry telefonjai, amelyek ugyancsak 3 évig kapnak havi javításokat (legfeljebb 90 napos átfutási idővel). A vállalat most készülékeinek talán legélesebben kritizált gyenge pontjától szabadul meg - érdekes lesz megfigyelni, hogy ez a következő modell megjelenésénél az eladásokban is visszaköszön-e majd.

a címlapról