Szerző: Gálffy Csaba

2018. július 2. 11:00

Távozik a Microsoft Magyarország vezére

Meglepetésre nincs még utódja Szentkuti Gabriellának.

Június végével zárul a Microsoft pénzügyi éve, erre időzítve távozik a cég hazai leányának éléről Szentkuti Gabriella ügyvezető igazgató. A sajtóközlemény szerint "saját döntés" a távozás oka, információink szerint Szentkuti Gabriellát eredetileg is 3 éves mandátummal nevezték ki a Microsoft Magyarország élére, így távozása egyáltalán nem meglepetés.

Az viszont komoly meglepetés, hogy utódját nem tudja a vállalat azonnal megnevezni, így egyelőre fej nélkül marad a hazai szervezet. (Frissítés: hivatalos forrás szerint egyelőre ideiglenes ügyvezető vezeti a hazai céget, Bábel Gabriella személyében, végleges utód egyelőre nincs.) Ez roppant szokatlan, úgy tűnik a korábban megtervezett utódlási folyamatba valahol hiba csúszott.

A nagy downsizing

Szentkuti Gabriella igen viharos három éven vezette keresztül a Microsoft Magyarországot. Egyrészt a korábban régiós (sőt: globális) szinten is fantasztikusan teljesítő hazai szervezet túlfújt eredményeit a cég már nem tudta újra és újra teljesíteni, így felülről komoly nyomás alá került. Másrészt a Szentkuti-érához kapcsolódik (bár gyökerei sokkal korábbra nyúlnak vissza) a kormányzati szoftverbeszerzések ügye, amelynek kapcsán belső etikai vizsgálatot is indított a vállalat, ennek eredményeképp pedig kirúgta a magyar kormányzati beszállítók döntő részét.

Microsoft_Szentkuti Gabriella

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Szentkuti vezetése alatt indult a Microsoft Magyarország nagy átalakulása, a cég hagyományos mérnöki és háttértámogató szervezetből egyre inkább értékesítővé válik - igaz, a hangsúly eltolódását a szervezeti átalakítások nem képezték le. Kívülről a percepció nem pozitív, a folyamat aggasztónak tűnik, a jelenséget a közösségi médiában úgy jellemezték, hogy a "magyar Microsoft gyakorlatilag szétesett", a cég alig kommunikál, a korábban fontos kisebb partnerekkel a kapcsolatokat ma már nem nagyon ápolja. Ezt sajtóként a HWSW is tapasztalja, az elmúlt néhány évben a vállalat közvetlen kommunikációja szinte teljesen megszűnt, a korábban ragyogóan működő sajtókapcsolatokat a cég teljesen szétverte - itthon és globálisan is.

Ezzel párhuzamosan látványosan leépült a hazai döntéshozási kompetencia is, mára gyakorlatilag semmi nem a budapesti központban dől el, a Nadella-féle központosított rendszer az országos leányvállalatoktól a régiós központokba illetve az amerikai főhadiszállásra húzta vissza a fontosabb döntéseket is. Látványos példa az MVP-program kiherélése, a Microsoft Most Valuable Professional díjat a külsős szakértőknek adományozta a Microsoft, idén azonban drámaian visszaesett az elismert szakemberek száma, egyes becslések szerint a hazai MVP-k mintegy fele nem kapta meg a következő évre a plecsnit.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról