Szerző: Hlács Ferenc

2018. június 20. 11:00

YouTuberekre lő új videoszerkesztőjével az Adobe

A Project Rush-t a cég egyszerű és hatékony keresztplatformos megoldásnak szánja, amellyel gyorsan közzétehető formába hozhatók a készített videók.

Összegyúrja videoszerkesztő szoftvereinek főbb funkcióit az Adobe. A vállalat frissen bejelentett "all-in-one" Project Rush alkalmazása a Premiere, After Effects, sőt a hangszerkesztésre szánt Audition fontosabb képességeit is egy kalap alatt kínálja a gyors videószerkesztéshez.

A termékkel az Adobe azokat a videósokat célozza, akiknek nincs szükségük a Premiere-ben és társaiban megtalálható tömérdek funkcióra, helyette gyorsan és hatékonyan igyekeznek prezentálhatóvá tenni tartalmaikat. Ennek jó példája lehet a YouTuberek rohamosan bővülő serege, akik akár napi rendszerességgel tesznek közzé tartalmakat, így adott estben idejük sincs a hosszan tartó, részletes szerkesztésre. Arról nem is beszélve, hogy a cég a felsorolt alkalmazásoknak jócskán meg is kéri az árát, ami önmagában is kizárhat sok kezdő videóst potenciális felhasználói közül.

aprush02

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Project Rush mind asztali gépeken, mind mobilon elérhető lesz, macOS, Windows, iOs és Android platformokon egyaránt. Okostelefonokon és táblagépeken ráadásul az alkalmazás közvetlen hozzáférést kap a kamerához is, így akár rögtön az appból is lehetőség van tartalmakat rögzíteni. Noha a funkcionalitás részleteiről a vállalat egyelőre nem beszélt, annyit már elárult, az appba az egyszerű szerkesztés mellett a színezéshez, hangszerkesztéshez, sőt motion graphics feladatokhoz is kerülnek majd eszközök. Az ExtremeTech információi alpaján egyébként a Rush a Premiere Pro alapjaira épül, ennek megfelelően a helyben rögzített videók mellett lényegében minden formátummal megbirkózik amivel a "nagy testvér" is, egészen a 4K felbontású RED videókig bezárólag. A Rush négy párhuzamos videó- és három hangsávot támogat, emellett természetesen közvetlenül a Rush felületéről feltölthetjük majd az elkészült videókat a kiválasztott közösségi felületre.

aprush01

Az alkalmazás egyelőre meghívásos béta verziónál jár, erre a Project Rush kapcsolódó weboldalán lehet jelentkezni - eszerint ugyanakkor a béta egyelőre csak asztali platformokra és iOS-re érhető el, az Android verzió "hamarosan" érkezik. A tesztidőszakban a kiválasztott érdeklődők ingyenesen próbálhatják ki az alkalmazást, a stabil verzió árazása viszont egyelőre nem ismert, noha jó eséllyel azt az Adobe igyekszik barátságosra szabni, hogy a kezdő videósokat is elérje vele. Az app várhatóan az Adobe Creative Cloud ernyője alatt lesz elérhető. A vállalat egyelőre hivatalos megjelenési dátumot sem közölt, ugyanakkor nem lenne meglepő, ha a rajtot ősszel megrendezett konferenciájára időzítené: a Los Angeles-i Adobe Max rendezvény idén október 15-től 17-ig tart majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról