Szerző: Hlács Ferenc

2018. június 13. 14:32

Nvidia: ezt tedd a G-Sync HDR monitorod mögé

A gyártó végre közzétette a G-Sync HDR monitorok rendszerkövetelményeit - az első, a technológiát támogató monitorok már el is jutottak a felhasználókhoz.

Különösebb felhajtás nélkül közzétette a a G-Sync HDR hivatalos rendszerkövetelményeit az Nvidia, amelyből kiderül, mely PC konfigurációk használhatják ki teljes mértékben a technológiával érkező monitorok képességeit. A hivatalos tájékoztatást a cég rövidre fogta, eszerint a G-Sync HDR használatához Windows 10 operációs rendszer, továbbá Nvidia GeForce GTX 1050 vagy annál erősebb Nvidia GPU szükséges, a legfrissebb firmware, illetve R396 GA2 vagy annál újabb driver mellett, továbbá egy DisplayPort 1.4 aljzat, amelyet közvetlenül a GPU hajt meg. Az információk szerint az asztali GPU-knál legalábbis szükség lehet firmware frissítésre, a notebookok esetében viszont erre nem tér ki külön a gyártó.

A cég emellett kiadta Graphics Firmware Update Tool segédszoftverének új verzióját is, amellyel már a kártyák már a DisplayPort 1.3, illetve 1.4 szabványokat támogató kijelzőkkel is teljes mértékben együttműködhetnek. A szoftverrel több régebbi Pascal kártyára is megérkeznek a G-Sync HDR képességek, amelyek gyárilag nem támogatták a formátumot. A szoftverrel telepíthető új VBIOS-szal ezek a kártyák is csatasorba állíthatók lesznek az új csúcsmonitorokkal.

acerpredatorx27

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Érdekes módon arról a gyártó nem beszél, hogy pontosan melyik Windows 10 verzió szükséges a funkciók használatához, ugyanakkor ahogy arra az AnandTech is kitér, vélhetően a legújabb, Áprilisi Frissítésről van szó. Utóbbi egyébként egyáltalán nem lenne irracionális elvárás a cégtől, ugyanis egy május végén közzétett kutatás szerint a Windows 10-es PC-k felén már akkor a 1803 néven is ismert rendszerverzió dolgozott, nem egészen egy hónappal az automatikus frissítések elrajtolását követően.

Az Nvidia részéről a rendszerkövetelmények kiíársa már igencsak időszerű volt, hiszen már küszöbön vannak az új generációs, G-Sync HDR támogatással érkező monitorok - sőt, az Acer 27 hüvelykes gamer kijelzője a Predator X27 néhány vásárlóhoz már el is jutott. A termékeknél ráadásul azok nagyon is borsos, kétezer dollár körüli ára ellenére a gyártók és a viszonteladók komoly érdeklődésre számítanak, a Newegg például már a rajt előtt korlátozta is az Acer Predator X27 vásárlási lehetőségeit, abból a felhasználók fejenként csak egyet tehetnek a kosarukba. A készülék egyébként nem csak a HDR-rel villant, 4K (3840x2160) felbontású, vízszintesen és függőlegesen is 178 fokos betekintési szöggel, 120 hertzes natív frissítési gyakorisággal, ami 144 hertzig tornázható fel, valamint 4 milliszekundumos válaszidővel és tekintélyes, 1000 nites csúcsfényerővel. A rivális gyártók csúcsmonitorainál is hasonló specifikációkra - és árazásra - számíthatunk, ide sorolhatók az ASUS óriásmonitorai, a BFGD-k (Big Format Gaming Display) is. Mostantól pedig végre az is világos, mit kell a kijelző mögé tenni, hogy annak képességei tényleg élvezhetők legyenek.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.