Szerző: Habók Lilla

2018. május 31. 17:32

Gyorsan frissülnek a Windows 10 PC-k

Látszik az eredménye a Windows 10 Április Frissítés rámenős települési logikájának. Már a gépek felén a 1803-as verzió lehet egy jelentés szerint.

A korábbi adatokhoz képest ezúttal sokkal gyorsabban átálltak a Windows 10-es gépek a 1803-as változatra. Az új verzióra manuálisan már április utolsó napjától át lehetett térni, de az automatikus frissítés csak május 3-tól indult el a felhasználók gépein - szerepel az AdDuplex jelentésében. A folyamat viszont meglehetősen tempós, így már a Windows 10-es gépek fele az új verzióval működik . Összehasonlításképp, az előző, 1709-es Fall Creators Update-nek nagyjából 2 hónapig tartott eljutni a felhasználók gépeinek felére, míg a 1703-as Creators Update-nek három hónapig.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Jelenleg tehát a Windows 10-es PC-k felén a 1803-as változat fut, míg 43 százalékán a 1709, és nagyjából 3-3 százalékán a 1703 és a 1607. Ezen belül is legnagyobb arányban a Dell, a Microsoft és az MSI gépei álltak át (60-70 százalékos szinten), mint ahogy általában is jellemző, míg az Acer és Toshiba gépekre érkezett meg eddig legkevésbé a frissítés, ugyanis eddig kevesebb mint 40 százalékuk kapta meg. A jelentésben külön szerepelnek a Surface modellek is, amelyeknek többsége átlagon felüli ütemben állt át, a Surface Laptopot (37,3%) és a Surface Pro 3-at (17,7%) kivéve, amely általában hátra marad.

adduplex_windows10_1803

Az idei Április Frissítés gyors terjedéséből arra lehet következtetni az Ars Technica szerint, hogy a Microsoft viszonylag biztos a 1803 problémamentességében és agresszíven teríti az új verziót. Pedig már kiderült néhány hiba eddig is, köztük, hogy az Intel bizonyos SSD-ivel nem állt fel telepítés után a rendszer, és így ideiglenesen használhatatlanná tette a gépeket. Más gépeken a rendszer megfagyott bizonyos körülmények közt, például a Chrome futtatásakor. Azóta mindkét problémát, és sok egyéb kisebb hibát javított már a vállalat egy frissítéscsomaggal. Mindez annak ellenére történt, hogy a Microsoft korábban visszavonta a 1803-as kiadást egy hiba miatt, és csak "kijavított" formában adta ki, és a felhasználók reménykedtek benne, hogy így a telepítés valóban problémamentes. Annak ellenére, hogy ez mégsem így történt, a Microsoft mégis különösen agresszíven települ, már akkor is, ha valaki a Gépház menüben frissítést keres. Így nem csoda, hogy milyen gyors ütemben települ a frissítés a gépekre.

Metodológia

Az adatokat nem a Microsoft tette közzé, hanem az UWP alkalmazásoknak hirdetési fejlesztőkészletet biztosító AdDuplex, amelyet jelenleg nagyjából ötezer Windows Store app használ, és így "több százezer" Windows 10-es felhasználó adataihoz fér hozzá minden egyes nap. A fejlesztőcég ezeknek a gépeknek az adatait gyűjtötte be május 29-én, és az elemzők ebből következtettek a microsoftos frissítés mértékére. Ebből viszont az következik, hogy bizonyos típusú telepítések így nem szerepelnek az adatok között, úgy mint a vállalati gépek vagy a hosszanfriss verziók.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.