:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 20. 00:18

A Rambus közzétette negyedéves és éves eredményeit

Az amerikai Rambus, ez a sok vitát és viszályt kiváltó cég tegnap nyilvánosságra hozta szeptember 30-án végződött pénzügyi negyedévének és pénzügyi évének eredményeit.

A vállalat negyedéves bevétele 26,9 millió dollárra rúgott, ami 119%-os emelkedés 1999 hasonló időszakához képest, és 52%-kal több a közvetlenül megelőző negyedév bevételénél. Az egész éves bevétel pedig összesen 72,3 millió dollár, amely 67%-kal magasabb az előző éves adatnál.

A negyedéves bevétel 19,9 millió dollár értékű, rekordnagyságú jogdíjbevételt is tartalmaz, amely több, mint háromszor nagyobb az előző évben elértnél. A jogdíjakba beletartozik az RDRAM memóriák, RDRAM vezérlők után fizetett díj, valamint az SDRAM chipek és SDRAM vezérlők utám befizetett összeg is. A egész évre vetítve a jogdíjak összesen 32,6 millió dollárt tettek ki, ami több, mint háromszorosa az előző év hasonló adatának.

A vállalat működésből származó nyeresége 14,5 millió dollár volt, 1999 azonos időszakában 3,4 millió, míg a közvetlenül megelőző negyedévben 6,0 millió. Ugyanebben a formában az éves nyereség 28,4 millió dollárt tett ki, 1999-ben mindössze 9,5 milliót.

A negyedéves nettó nyereség 10,2 millió dollár (részvényenként 9 cent), amely 285%-kal magasabb az előző éves adatnál és 115%-kal több a megelőző negyedév nettó nyereségénél. Az éves nettó nyereség 21,5 millió dollár (részvényenként 20 cent), ami 147%-kal magasabb az előző éves adatnál.

A társaság elnöke, Geoff Tate elégedettségének adott hangot, ám elmondta, a közeli jövő bevételi adatai erősen függenek a Playstation 2 játékkonzol amerikai eladásaitól és az Intel Pentium 4 processzor elterjedésétől.

A Rambus részvényeinek árfolyama tegnap több, mint 14%-ot emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.