Szerző: Habók Lilla

2018. április 26. 15:03

Bekerült egy magyar startup a Google Campus Residency programba

Először került be magyar startup a Google növekvő fázisban lévő, régiós startupokat támogató Campus Residency Programjába. Az Instalent áprilistól hat hónapot tölthet a varsói Google Campuson, ahol workshopokon vehet részt és megismerkedhet a Google for Entrepreneurs globális hálózatával.

Kilenc startupot választott be a Google a növekvő fázisban lévő régiós vállalkozásoknak indított Campus Residency program második körébe, köztük a fejlesztői munkaerőfelvételt crowdsourcing alapokra helyező budapesti Instalent platformját is. A kiválasztott csapatok lehetőséget kapnak, hogy a Campus co-working irodájában dolgozzanak, és a Campus szakértői segítségével fejlődjenek munkájuk során. Valamint olyan programokon, workshopokon is részt vehetnek, amelyek többek között a befektetők keresésében és a nemzetközi piacokon való terjeszkedésben nyújtanak segítséget. Ahogy tavaly a Google fejlesztői kapcsolatok ökoszisztéma kelet- és közép európai felelőse, Aleksandra "Ola" Krainski kifejtette a HWSW kérdésére, a régiós startupoknak leginkább a nemzetközi kapcsolatok hiányoznak, és a Google ezeknek kiépítésében próbál segítséget nyújtani.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A tavaly novemberben indult Campus Residency Program első körét 10 induló vállalkozás végezte el. A 6 hónapot követően több mint 4,5 millió dolláros támogatást szereztek, és 24 új alkalmazottal bővültek. Mindegyik induló átlagosan kétszeresére növelte bevételeit. Az Instalent mellett a Residency program második körében részt vesz még például a lekérhető logisztikai szolgáltatásokat nyújtó Bring.AI, a lead-generáló és visszahívó LiveCall, a gazdálkodókat és kézműveseket közvetlenül a fogyasztókkal összekapcsoló Farmer Direct vagy éppen az ipari, kormányzati és egészségügyi ágazati döntéshozatalt gépi tanulással támogató Cognitum.

campus_residency_google

Az Instalent egy olyan online platform, amely összekapcsolja az egész világon az egymástól amúgy független, technológiai iparágban dolgozó toborzókat. A platform főleg a nemzetközi együttműködést és munkaerőfelvételt könnyíti meg, mert így a helyi fejvadászok gyorsabban és egyszerűbben vehetik fel a kapcsolatot más külföldi vállalatokkal, hogy megosszák egymás közt a jelölteket. Tehát az Instalent maga nem egy toborzócég, hanem a nemzetközi tehetségtoborzásban igyekszik támogatni másokat a crowdsourcing alapokra helyezett online platformon. Az Instalentre a Google-ön kívül már más is felfigyelt, tavaly a startup bekerült a Startup Grind - Europe Startup Programjában is a legjobb 25 jelölt közé.

A mostani Campus Residency Program szervező Campus Varsó pedig egyike a Google 7 vállalkozói hálózatának. Nyitott minden közép- és kelet-európai jelenlegi és jövőbeli vállalkozó számára, és számos programot, rendezvényt és hálózati lehetőséget kínál, amelyek célja a régióbeli induló vállalkozások létrehozásának és növekedésének elősegítése. A Campus csak 2017-ben 400 rendezvényt szervezett, melyeken több mint 22 000 fő vett részt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.