Szerző: Habók Lilla

2018. április 3. 15:39

Végre bevezette a Microsoft Teams a vendég-hozzáférést

Bejelentette és kérdésünkre meg is erősítette a vállalat, hogy a Teams vállalati csoportmunka megoldásban már vendégeket is fel lehet venni a beszélgetésekbe.

HIRDETÉS

Pont egy éve jelent meg a Microsoft kínálatában a Slack-versenytársként indított Teams üzleti kommunikációs szolgáltatás. Az évforduló alkalmából a vállalat úgy döntött, hogy bevezeti a kezdetek óta hiányolt vendég-hozzáférés funkciót, amelyhez az elmúlt nagyjából egy évben már számtalan határidőt kitűzött, de végül mindig csak halogatta a bevezetést vagy részeredményeket mutatott fel. Ezzel a megoldással lehet szervezeten kívüli és Office 365-előfizetéssel nem rendelkező kollégákat is hozzáadni a Teams csoportjaihoz, mint például ügyfeleket, partnercégek képviselőit, szakértőket tanácsadókat vagy tanítványokat.

Tavaly szeptemberben megjelent egy áthidaló megoldás az Office 365 Business Premium és Enterprise, valamint az oktatói Teams verzió felhasználói számára, ami csak az Azure Active Directory (munkahelyi vagy iskolai) fiókkal rendelkezők számára engedte meg a csatlakozást a Teams csoportjaihoz. Az AD-val sem rendelkezők viszont mindeddig nem kaptak hozzáférést a rendszerhez, ami nehézkessé tette a projekten belüli kommunikációt külsős tagok esetén, és versenyhátrányt jelentett a Slack megoldásával szemben. A Microsoft ugyanis csak az Office 365 csomagon belül kínálja a Teamst, arra nem is lehet külön szolgáltatásként előfizetni, viszont egy külsős projekttag nem feltétlen akar egy teljes csomagot, ha csak a Teamsre van szüksége.

03:21
 

Adding Guests in Microsoft Teams

Még több videó

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Mostantól viszont, ha az Office 365 adminisztrátora engedélyezi - a folyamat 2-24 órát is igénybe vehet, míg a változás mindenkinél elérhetővé válik a szervezeten belül -, akkor a csoport tulajdonosa felvehet vendégeket a beszélgetésbe, írja a Microsoft Teams információs oldala és a TechCommunity bejegyzése. A csoportvezetőnek egyszerűen a menüben a tagok hozzáadására kell kattintani, majd megadni a felvenni kívánt tag email elérhetőségét, akár Outlook vagy Gmail címről van szó. Ezt követően a meghívott felhasználó üzenetet kap, hogyan hozhat létre Microsoft fiókot, és ezzel hogyan csatlakozhat az adott Teams szobához. A megoldáshoz viszont még mindig rendelkezni kell legalább egy szereplőnek Office 365 előfizetéssel, de előfordulhat, hogy a jövőben freemium verzióval is előáll majd a vállalat.

A közlemény szerint a Teamst jelenleg világszerte 181 piacon 39 nyelven nagyjából 200 ezer szervezet munkatársai használják hárommillió csoportban. A pontos felhasználói szám ebből az adatból nem derült ki, de a cég hozzáteszi, hogy az Office 365 összesen 120 millió előfizetővel rendelkezik, amelyhez képest a hárommilliós csoportszám nem tűnik olyan nagy mennyiségnek, mégis az ismert adatok szerint a Microsoft számít piacvezetőnek a vállalati csevegőalkalmazások versenyében, ahol a Slack 50 ezer regisztrált szervezettel rendelkezik. A vendég-hozzáférés megjelenésével még egy fontos akadály hárult el a felhasználók számára, akik innentől kezdve meghívással csatlakozhatnak bármely Teams csoporthoz.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 16:25

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.