Szerző: Asztalos Olivér

2018. március 27. 12:50

A Foxconn kezébe kerül a Belkin

Ezzel együtt pedig a Linksys márkanév is, viszont nagy átalakításokra nem kell számítani.

Felvásárolja az amerikai Belkint a Foxconn - derül ki a két cég közleményéből. Ezzel a tajvani bérgyártó a különféle kiegészítők, illetve hálózati eszközök piacán igyekszik megvetni lábát. A hírek szerint a tranzakció (egyelőre) nem befolyásolja a Belkin különféle fejlesztéseit, illetve rövidtávú terveit, a cég változatlanul üzemel tovább, immár a Foxconn leányvállalataként. Utóbbinak egyébként nem ez az első akvizíciója, a tajvani nagyvállalat legutóbb épp a Sharpban szerzett 66 százalékos részesedést potom 3,5 milliárd dollárért cserébe.

A 866 millió dolláros felvásárlással összesen nagyjából 1400 alkalmazott és négy márkanév felett szerez irányítást a Foxconn, amely a jól bejáratott Belkin mellett a Wemo, a Phyn, illetve a Linksys brandeket is bezsebeli. Belkin néven jellemzően különféle kiegészítők kerülnek piacra, az elosztótól és töltőn keresztül a tokokig. A Phyn egy specializálódott márka, amely alatt magánfelhasználásra szánt vízhálózati szenzorok jelennek meg. A Wemo hasonló területet céloz, ezen a márkanéven különféle okosotthonos termékeket értékesít a Belkin, a kapcsolótól a villanykörtéig.

belkin

Végül pedig a csomagban a vélhetően IT körökben legismertebb brand, a Linksys is ott van, amelyet a Ciscótól szerzett meg a Belkin nagyjából öt évvel ezelőtt. A lakossági és kisvállalati hálózati megoldásokat gyártó és fejlesztő divízió bekebelezését követően a Belkin természetesen megtartotta a jól csengő márkanevet, a termékkínálatok összevonásával pedig a piac nagyjából 30 százalékára tette rá a kezét. A felvásárlás pontos értékét azóta is homály fedi, de vélhetően százmilliós nagyságrendről lehetett szó, a Cisco ugyanis 500 millió dollárt fizetett 2003-ban a Linksysért.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Utóbbi márka alatt piacra kerülő hálózati eszközök egy részét valószínűleg már most is a Foxconn gyártja, a jövőben pedig borítékolhatóan az összes termék a tajvani bérgyártó üzemeiben készül majd. Ezzel csökkenhetnek a gyártási költségek, amely egyenes utat jelenthet a termékportfólió versenyképességének javításához.

a címlapról