Szerző: Habók Lilla

2018. március 21. 14:00

Videószerkesztővel és ajánláskéréssel újít a LinkedIn

Szűrőkkel és feliratokkal ellátott videós bejegyzések tehetők közzé mostantól már a LinkedInen is. Ezenkívül a közösségi oldal az álláskeresők és a toborzók munkáját is szeretné megkönnyíteni egy új ajánlórendszerrel, amellyel a pályázók ajánlást kérhetnek a már az adott cégnél dolgozó ismerőseiktől.

HIRDETÉS

Két újítást is bejelentett a héten a LinkedIn, amely szerkeszthető videókkal és álláskereséskor használható ajánláskérési funkcióval próbálja előmozdítani a szakmai közösségi oldalon az aktivitást. A szűrőkkel és feliratokkal ellátható videók követik a Snapchat és az Instagram által meghonosított Stories-jellegű bejegyzések példáját, de ebben az esetben nem 24 órán belül eltűnő felvételekről van szó, hanem a LinkedInen közzétett bármely videó szerkesztéséről. Valószínűleg ezzel próbálja a szakmai közösségi oldal a munkaerőpiacon már megjelent fiatalabb generáció számára is vonzóvá tenni saját szolgáltatását.

Ebben az esetben természetesen a videós szűrők is szakmaibb formában jelennek meg mint az inkább szórakozási célból használt közösségi oldalakon. Egyelőre csak három ilyen téma közül lehet választani ("on the air", "side hustle" és "work high five"), de ezt természetesen idővel bővíteni fogja a már Microsofthoz tartozó fejlesztőcsapat. Továbbá az állandó szűrőkön kívül rendszeresen megjelennek majd eseményekhez kapcsolható tartalmak, amellyel már tavaly október óta kísérletezik a vállalat. Legutóbb a nőnaphoz kapcsolódott tematikus szűrő, amellyel a nőknek szóló céges rendezvényekről lehetett videóval tudósítani vagy például elmondani a saját gondolatokat a diverzitás kapcsán.

LinkedIn_video_szuro

Ezenkívül a felvételekhez feliratokat is hozzá lehet adni már LinkedInen is. A közlemény szerint ezekkel a megjegyzésekkel lehet segíteni, ha valaki hang nélkül hallgatja a videókat - netán munka közben az irodában. Fontos különbség a Snapchathez vagy a Facebook hasonló szolgáltatásaihoz képest, hogy a szűrőket és a feliratokat nem lehet valós időben hozzáadni, hanem csak a felvétel elkészítése után. Mindez az Android és iOS LinkedIn alkalmazás legfrissebb változatából is elérhető.

Ajánlással könnyebb egy céghez bejutni

Egy másik, napokban bejelentett újdonság az ajánláskérési funkció, amellyel álláskereséskor vagy konkrétan egy állás megpályázásakor lehet az ismerősöktől segítséget kérni. Mint a közleményben szerepel, a toborzók jellemzően az esetek felében a vállalatnál dolgozók ajánlásain keresztül szereznek új munkaerőt. Másrészről pedig akit így ajánlanak be egy céghez, négyszer biztosabb, hogy behívják állásinterjúra. A LinkedIn ezt az ajánlási folyamatot szeretné megkönnyíteni, tehát nem az eddig is létező ajánlórendszer frissítéséről van szó.

linkedin_ask_referral

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Először is a közösségi oldal bevezetett egy új keresőfunkciót, amellyel a felhasználók a saját hálózatukon belül tudnak állásokra szűrni. Azaz külön megjelennek azok az állásajánlatok, amely cégeknél az álláskereső ismerőssel rendelkezik - de ezenkívül használható a többi szűrő is, mint például a földrajzi hely, iparág vagy munkakör. Ha a felhasználó megtalálta az ideális munkát, amit szeretne megpályázni, akkor az "Ask for a referral" gombra kattintás után megjelennek a cégnél dolgozó ismerősei, akiktől ajánlást kérhet. A rendszer egy sablonszöveget is készít a kéréshez, de ez személyre is szabható, például hogy miért szeretné valaki megpályázni a munkát és milyen készségekkel rendelkezik hozzá.

A LinkedIn jelenleg nagyjából 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkezik, ami nem tűnik kevésnek például az Instagram 800 milliós havi aktív felhasználószámához képest, de tekintettel arra, hogy a Microsoft közösségi oldala a legtöbb munkavállalóra céloz, ezért ennél a felhasználószám jóval magasabb lehetne. Elképzelhető, hogy a vállalat a megoldást a fiatalabb korosztály aktivizálásában látja. Az viszont biztos, hogy a cég a jövőben még több videós eszköz bevezetését ígéri, amellyel a felhasználók a munkájukhoz kapcsolódó üzeneteket terjeszthetik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 20:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.