:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 19. 00:41

Sorozatban nyolcadszor rekordnegyedév a Symantec-nél

Az internetes biztonságtechnika egyik vezetője a Symantec közzétette utolsó negyedéves pénzügyi adatait. Eszerint a cég immár sorozatban nyolcadszor könyvelhetett el rekordbevételt és -nyereséger. A Symantec utols negyedéves bevétele a várakozásokat felülmúlóan erős fogyasztói piac hatására 192,3 millió dollárra nőtt, amely 14%-kal magasabb az egy évvel ezelőtt elért bevételnél.

A részvényenkénti nyereség 72 cent, amely 38%-kal nagyobb az előző év hasonló időszakában elértnél. A cég nettó nyeresége 45,8 millió dollár, amely 47%-os növekedést jelent a megelőző évhez képest.

A vállalati eladások 8%-ot emelkedtek egy év alatt, míg a fogyasztói piac az egész világra vetítve 55%-al növelte a cég eladásait. Az USA-n kívüli eladások 44%-át tették ki a bevételnek, az európai eladások 11, a japán értékesítés 21, a latin-amerikai eladások 86 százalékkal nőttek tavalyhoz képest.

A Symante részvényárfolyama tegnap 1,56 dollárt esett és 39,56 dolláron zárta a tőzsdenapot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.