:

Szerző: mz

2000. október 18. 23:05

Az MS Office a jövőben is tovább fejlődik

[TechWeb] A Microsoft Office, mely jelenleg az asztali számítógépeken futó irodai alkalmazások piacának mintegy 90 százalékát uralja, továbbra is folyamatos fejlesztéseknek örvend, és a jövőben is újabb és újabb szolgáltatásokat biztosít a vásárlók számára - mondta Steve Ballmer, a Microsoft elnöke.
Ballmer szerint a cég továbbra is képes arra, hogy növelje a szoftvercsomag értékét, például üzenettovábbító és -kezelő programokkal, vagy a munkacsoportok együttműködését segítő lehetőségekkel. Így az Office olyan csomag maradhat, melyet továbbra is érdemes frissíteni, és mely mellett érdemes kitartani. A szolgáltatások egy része programként jelenik meg, mások pedig szolgáltatásként érhetők el.
A Microsoft igyekszik ez utóbbira helyezni a hangsúlyt az újabb fejlesztések során, és szeretne minél nagyobb részesedést szerezni az alkalmazás-kiszolgálók (ASP) világában.
Ugyanakkor a GartnerGroup elnökhelyettese, Tom Austin azzal vádolta meg a Microsoft-ot, hogy az Office megszerzése 300 százalékkal nagyobb költséget jelent az irodai felhasználók számára - mégpedig az MS licenszelési gyakorlatának megváltozása miatt. Ballmer erre csak annyit válaszolt, hogy ha így is van, ők nem vették észre a hatást a bevételi oldalon...
Ettől függetlenül e véleményt többen is osztják, az Office az MS talán legjobban jövedelmező terméke. Sokan úgy vélik, hogy licenszelésével a szoftveróriás még nagyobb hatalmat szerezhet és szerzett, mint a Windows-zal - csak kevésbé feltűnően; az antitröszt per ezért is nem tárgyalja ezt a területet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.