Szerző: Asztalos Olivér

2018. február 9. 14:58

Ronthatja a iPhone eladásait az olcsó akkucsere

A Barclays szerint akár 16 millió darabbal is csökkenhetnek az eladások az akciós akkucsere hatására.

Visszaüthet a decemberben bejelentett akciós akkucsere az Apple eladásaira. A Barclays elemzése szerint az olcsó és viszonylag gyors szervizelési lehetőség számottevően csökkentheti az idei iPhone eladásokat, a pénzügyi intézet szerint emiatt akár 16 millióval kevesebb Apple készülék kelhet el. Az, hogy a kényszerű akció valóban ennyire negatív hatással lesz-e az iPhone-ok eladásaira legkorábban az aktuális negyedévet taglaló pénzügyi jelentésben derülhet ki, valamikor április végén, május elején.

A Barclays elemzője összesen harminc amerikai Apple Store-t vizsgált, melyekben az akkucsere várakozási ideje a korábbi átlag 4-6 hétről mostanra 2-4,5 hétre csökkent. A szakember szerint ez várhatóan tovább csökken majd, így a szervizelés jó eséllyel egyre több iPhone tulajdonos számára jelent az új készülék vásárlása helyett alternatívát. Ezt támasztja alá a december végi bejelentés után hirtelen megugrott várakozási idő is, a korábbi legfeljebb néhány nap hetekre kúszott fel viszonylag rövid idő alatt. Ezzel egyre nehezebb lesz az Apple dolga, hogy meggyőzze ügyfeleit az új készülékre váltásról, főleg miután azok hajlandósága így is egyre csökken.

iphone_battery

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az Apple tavaly év végén állt elő ajánlatával, amelyben az iPhone 6-os és újabb modellek akkumulátorát 79 dollár helyett lényegesen olcsóbban, 29 dollárért cseréli ki hivatalos szervizeiben. Sajnos ez nem örök érvényű, az akció január második felében indult és decemberig tart majd. A lehetőségben csak azok a készülékek vehetnek részt, amelyeknél az akku már rossz állapotban van, így nem minden felhasználó kaphat olcsón friss telepet.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, az akció egy kényszerű lépés volt az Apple részéről, jobb híján ezzel reagált a szoftveres lassításból kipattant botrányra a cég. Nem véletlen, hogy az Apple gyorsan igyekezett csitítani a kedélyeket, a vállalat vitatott gyakorlata ugyanis több országban a tervezett elavultatás kategóriájába esik, amely illegális lépésnek minősül. Franciaországban a cég vezetői személyesen is büntethetőek ilyen esetben, a helyi Halte á l'Obsolescence Programmée szervezet pedig már pert is indított az ügyben.

A pontosabb tájékoztatás érdekében pedig hamarosan érkezik az iOS 11.3-as verziója, amely már részletesebb betekintést nyújt az akku állapotába a felhasználónak, illetve egyértelműen jelzi, ha az akku problémája miatt fogja vissza a processzor teljesítményét, amely korlátozást kézzel majd fel is lehet oldani. Ez átláthatóbbá teszi a szoftver működését és megkönnyíti a felhasználók számára a döntést, hogy új akkut vagy új telefont szeretnének vásárolni.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

9

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 17. 23:21

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.