:

Szerző: mz

2000. október 16. 20:15

IBM IntelliStation munkaállomások

[IBM] Az IBM bejelentett egy új IntelliStation számítógépet, amely egy PC áráért egy munkaállomás teljesítményét nyújtja. A körülbelül 2000 euróba kerülő új IBM IntelliStation E Pro munkaállomás segítségével a weblaptervezők, az építészek, a pénzügyi elemzők és a terméktervezők elérhető áron állhatnak át személyi számítógépről munkaállomás használatára, aminek köszönhetően óriási mennyiségű numerikus adatot dolgozhatnak fel, illetve gyorsabban és megbízhatóbban kezelhetnek hatalmas háromdimenziós modelleket.
A vásárlók visszajelzésein alapuló, teljesen új kialakítású munkaállomás számos új, a felhasználást könnyítő jellemzőt tartalmaz, például moduláris összetevői szerszám nélkül is elérhetők, illetve kis méretű asztali és nagymértékben bővíthető, rackbe is építhető minitornyos kiépítés választható.
Az IBM az IntelliStation M Pro és Z Pro munkaállomás új modelljeit is bejelentette, amelyeknek gyorsabb a processzora, több szoftveralkalmazást támogatnak, illetve alkalmasak egy vagy két processzorral való üzemelésre is. Az új modellek az elsők az ágazatban, amelyek az IBM rézchip technológiáján alapuló új Fire GL2 grafikus adaptert tartalmazzák. Mivel a réz alapú mikroprocesszorok teljesítménye jóval nagyobb, mint az alumíniumon alapuló chipeké, a Fire GL2 a hozzá hasonló kártyák árának ötödéért nyújt nagyobb teljesítményt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.