Szerző: Asztalos Olivér

2017. október 17. 16:36

Stabilan növekszik az IT-költés Nyugat-Európában

Az IDC szerint ez az évtizedforduló elejéig nem is fog változni, 2021 végéig folyamatos növekedés várható a régióban.

HIRDETÉS

Az idei évre 453,8 milliárd dolláros IT-költéssel számol a nyugat-európai régióban az IDC. Az összeg 2,7 százalékkal múlná felül a tavalyi értéket, amely növekedési tempót a piackutató elvárása szerint az évtizedforduló elejéig tartani fogja a piac, az IDC 2021 végéig 2 százalékos átlagos éves növekedési ütemmel (CAGR) kalkulál. Ennek hátterében több jelenség áll, a piackutató a különféle AR/VR megoldások mellett a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, a robotikát, a 3D nyomtatást, illetve az IoT-t is a katalizátorok közé sorolja.

Az IDC szerint a nyugat-európai IT-költések idei kimutatásában a konzumer piac, a bankok, illetve összeszerelés alapú gyártás (pl. autógyártás) lesz a legfajsúlyosabb, ezek a vertikális piacok költik a legtöbbet különféle IT termékekre, amely a teljes összeg nagyjából harmadát teszi ki. A legnagyobb növekedést produkáló piacok ezektől eltérnek, az IDC előrejelzése alapján idén a kiskereskedelem, a professzionális szolgáltatások, valamint a telekommunikáció költései ugranak meg legnagyobb mértékben, jelen állás szerint pedig ez 2018-ban sem változik majd.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Hosszabb távon, a 2017-2021-es intervallumot nézve vegyes a kép, ezen öt éves ciklusban a professzionális szolgáltatások, a kiskereskedelem, illetve a folyamatelvű gyártás (étel, ital, stb.) generálja majd a legnagyobb növekedési ütemet. Mindezt a digitalizációnak tulajdonítja az IDC, melynek ösvényére egyre több tradicionális vállalat lép át.

A folyamatnak mind a vállalatok, mind pedig azok ügyfelei nyertesei lehetnek. Amely cégek ugyanis jól és gyorsan aknázzák ki az új technológiák nyújtotta lehetőségeket, előnybe kerülhetnek riválisaikkal szemben, miközben ügyfeleik személyre szabottabb, igényeikhez jobban passzoló termékeket és/vagy szolgáltatásokat kaphatnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:36

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.