Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 16. 17:05

A Handspring két új kéziszámítógépet mutatott be

A Magyarországon is népszerű Visor kéziszámítógépek gyártója a Handspring két új készülékkel bővítette terméksorozatát.

A Magyarországon is népszerű Visor kéziszámítógépek gyártója a Handspring két új készülékkel bővítette terméksorozatát.

A Visor Prism legfontosabb újdonsága a 65000 szín megjelenítésére képes aktív mátrixos kijelző. A Visor Platinum inkább a sebesség terén jeleskedik, a Handspring szerint ma ez a készülék a leggyorsab Palm OS operációs rendszert használó kéziszámítógép, állítólag 50%-kal gyorsabb a Visor Deluxe-nál. A gépekben a Motorola DragonBall VZ 33 MHz processzora dolgozik és 8 MByte RAM található bennük, valamint természetesen képesek a Springboard bővítőmodulok fogadására.

Független Springboard fejlesztők bejelentették új, vagy készülőfélben levő, a színes kijelzőt aktívan támogató, azt kihasználó termékeiket, mint pl. egy új GPS modul a GeoDiscovery-tôl, MP3 lejátszó a Good Technology műhelyéből, vagy egy új, színes játékgyűjtemény-modul a Pocket Express-tôl. Az IDEO továbbá megjelentetett egy ingyenesen letölthetô szoftverfrissítést az EyeModule fényképező-moduljához, melynek segítségével ez az eszköz is használhatóvá válik az új számítógépekkel.

A Handspring Visor Platinum ára 299$, a Visor Prism-ért pedig 499$-t kell fizetni. A számítógépek egyelőre csak a Handspring.com webhelyen rendelhetők meg, az üzletekben november során kezdik meg árusításukat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról