Szerző: Habók Lilla

2017. augusztus 9. 12:08

Üzenetküldő funkcióval támad a YouTube

A "YouTube Messenger" célja, hogy még a jelenleginél is több időt töltsenek a felhasználók a felületen, és ne keressenek másik szolgáltatást a videók megosztásához. Az viszont kérdéses, hogy meg tudnak-e szokni az emberek még egy chatappot.

Hivatalosan is elindult a YouTube új mobilos megosztási funkciója, amellyel chatfelületen keresztül is el tudja küldeni a felhasználó a kedvelt videóit ismerőseinek, rokonainak - írja a YouTube hivatalos blogja. A csoportos üzenetküldés legfeljebb 30 főig működik, miközben a résztvevők válaszolhatnak szöveggel, linkekkel és természetesen más videókkal is az eredeti üzenetre. A megoldás célja, hogy a felhasználók még több időt töltsenek a felületen, ne navigáljanak át másik chatappba, hanem a videókkal kapcsolatos gondolataikat a szolgáltatáson belül osszák meg egymással.

Már tavaly elkezdte tesztelni a funkciót a YouTube, majd év elején élesben is elindította a kipróbálását a kanadai felhasználókkal, később pedig Latin-Amerikában. A hosszú távú bevezetési időszak után a cég úgy érezte, hogy az üzenetküldő megoldás készen áll a globális bevezetésre - mondta el a vállalat szóvivője a TechCrunch kérdésére. Mostantól pedig fokozatosan megjelenik majd minden felhasználónál az új megosztás funkció.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Az ismerősök kiválasztásához az alkalmazás a telefonkönyv névjegyzéke alapján ajánlja fel a találatokat. Ezen belül jelölhetik a felhasználók, hogy pontosan kikkel szeretnek megosztani az adott videót, és elindítani a közös beszélgetést. Az azonban máris problémaként merült fel, hogy a kiválasztáshoz nem kell kölcsönösen tartalmazni a másik számát, hanem elég csak a küldőnek tudni a fogadóét - és ugyan el lehet utasítani a megkereséseket, de ez az ismert embereknél ez esetleg tömeges problémát okozhat.

A kezdeményezés érthető a Google népszerű videós szolgáltatás részéről, amelynek felületén a felhasználók így is több mint napi egymilliárd órányi tartalmat néznek meg, de kérdéses, hogy nyitottak lesznek-e még egy üzenetküldő felületre a rengeteg megszokott szolgáltatás mellett. A Google pedig eleve ismert arról, hogy hadilábon áll a közösségnek szóló fejlesztésekkel, így kérdéses a YouTube-ba épített üzenetküldő funkció sikere. A megoldást hamarosan mindenki kipróbálhatja iOS-en és Androidon egyaránt.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 9. 15:12

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.