Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 12. 13:24

Az Intel Media Service új digitális műsorszóró központot nyit Angiliában

Az Intel Internet Media Services ma bejelentette globális hang- és video-streaming hálózatának európai kibővítését, és új, világszínvonalú műsorszóró központot nyitott Angliában a kontinensen élő ügyfelek kiszolgálása céljából. Az Intel Internet Media Services világméretű streaming hálózata segítségével a cégek nagyobb megbízhatósággal és jobb minőségben szolgáltathatnak tartalmat, például élő hangversenyeket, játékfilmeket, rádióműsorokat, oktatást és pénzügyi tájékoztatókat. Az Intel Internet Media Services műsorszóró központok hálózatán és a nézőközönség közelében elhelyezett internetes "perem"-kiszolgálókon keresztül áramoltatja a hangot és a videót világszerte. Az Intel Corporation 2000 májusában indította be Internet Media Services üzletágát, és az Egyesült Államokban a közelmúltban nyitotta meg új, teljesen digitális műsorszóró központját.

Az Intel 20 millió dollár beruházással hozza létre az európai műsorszóró központot, amely fejállomásként biztosítja majd a médiatartalmat és az ügyfélszolgálatot egész Európában. A központ bővített hálózati összeköttetésekkel a jövő hónapban kezdi meg működését az európai térségben.

"A mai bejelentés fontos mérföldkövet jelent hálózatunk bővítésében" - mondta Alan Baldwin, az Intel Internet Media Services alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Jelentős piaci lehetőséget látunk a szolgáltatások világméretű streamingjében, és nagy megbízhatóságú, globális hálózat építésével próbáljuk megragadni ezt a lehetőséget, amely az Intel kínálatának legjavát biztosítja az ügyfelek számára."

A Jupiter Research szerint a streaming media piac forgalma 2004-ig eléri a 2,5 milliárd dollárt. Az európai létesítmény jelentősen bővíti az Intel globális hálózatát, miközben a térség is magasabb színvonalú helyi szolgáltatást kap. Az európai létesítményben a tartalomszolgáltatók műsorainak vétele, kódolása és hostingja csúcstechnológiát képviselő berendezésekkel, digitális feldolgozással történik. Az Intel kifejezetten interneten keresztüli hang- és video-streamingre szolgáló hálózata az Intel által kifejlesztett hálózatintelligenciát tartalmazza, amely az egész hálózat elemzése alapján a nagyobb gyorsaság és a magasabb színvonal érdekében az internet "peremén" elhelyezett optimális kiszolgálókról továbbítja a tartalmat. A hálózatot úgy alakították ki, hogy a mai forgalmi elvárásokat, sőt a nem várt, "robbanásszerűen" jelentkező igényeket is ki tudja elégíteni. Az Intel Internet Media Services ma az első európai ügyfelek nevét is elárulta, amelyek között a GuinnessWorldRecords.com és a Fibro Telecom Interact is ott van. A GuineessWorldRecords.com az Intel intelligens hálózatán keresztül kínál majd szórakoztató tartalmat a globális közönségnek. "Az Intel Internet Media Services hálózatának használatával biztosak lehetünk abban, hogy minőséget, megbízhatóságot és remek élményt tudunk kínálni felhasználóinknak" - mondta Michael Papamichael, a GuinnessWorldRecords.com főtechnológusa.

A Fibro Telecom Interactive megoldás-szolgáltatóként fog együttműködni az Intel Internet Media Servicesszel, hogy komplett megoldásokkal elégítse ki ügyfelei - többek között a Peugeot, a francia hadsereg, a NASA és a Christian Dior - streaming igényeit, beleértve a tartalomkészítést, a kódolást, a cachinget, az indexelést, a webcastingot, valamint a hang- és video-streaminget. Claude Hagege, a Fibro Telecom Interactive vezérigazgatója elmondta: "A Fibro Telecom és az Intel együttműködése régi időkre nyúlik vissza. Az Intel Internet Media Services üzletágának létrehozása lehetővé teszi számunkra, hogy napjaink új kommunikációs világában kulcsrakész megoldást kínáljunk ügyfeleinknek."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról