Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 12. 00:06

A Motorola profit-figyelmeztetést tett közzé valamint nyilvánosságra hozta utolsó negyedéves nyereségadatait

A világ második legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Motorola a telefoneladások vártnál kisebb mértékű növekedésére hivatkozva profit-figyelmeztetést tett közzé. A Motorola közleménye szerint 2000-ben a világszerte várt 450 millió mobiltelefon helyett csak 410-425 millió darabot tud majd értékesíteni. A cég elemzői szerint az eladások növekedése jövőre is mérséklődni fog, ezért várhatóan a negyedik negyedévben és a következő évben is alacsonyabb lesz a vállalat bevételének növekedése a vártnál.

A cég kedden bejelentette legutolsó negyedévének pénzügyi adatait. A Motorola működésből származó nyeresége a legutolsó negyedévben 598 millió dollár (azaz részvényenként 26 cent) volt, ez az érték 66%-kal magasabb, mint a megelőző év azonos időszakában produkált 361 millió dollár. A cég így teljes mértékben megfelet a Wall Street elvárásainak, amely 25 és 27 centes részvényenkénti nyereségről szóltak.

Ám a cég forgalma elmaradt a várakozásoktól. Az előző év azonos időszakában elért 8,1 milliárdos forgalomhoz képest ugyan növekedés volt tapasztalható, de az elért 9,5 milliárd dolláros bevételnél az elemzők sokkal többet, átlagosan 10 milliárd dollárt vártak.

A fent említett hírek hatására a Motorola részvényeinek értéke közel 22%-ot esett a legutolsó tőzsdenapon és 20,75 dolláron zárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról