Szerző: Gálffy Csaba

2017. március 8. 15:32

HOUG 2017: esettanulmányok az Oracle világából

Március 27-29 között szervezi idén a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete (HOUG) a szokásos éves konferenciát, a háromnapos programban közel száz szakmai előadással. A konferencia programja egyszerre szól a műszaki szakembereknek és a digitalizációs hullámot megérteni kívánó üzleti döntéshozóknak is.

A hétfői "nulladik napon" van az Oracle University, amely a konferencia programjához képest mélyebb és műszakibb betekintést nyúlt a különböző vállalati megoldások működésébe. A HOUG csapata két hosszabb workshopot is szervezett, Kazi Sándor a Big Data eszközöket fogja demózni, Tóth Balázs pedig a Database in the Cloud megoldást hozza elérhető (és kipróbálható) közelségbe.

Ezen a nulladik napon zajlik az Oracle Java Konferencia is, így fejlesztőknek is érdemes lehet legalább egy napos zarándoklatot beiktatni március végén. A speciális programhoz a szervezők kedvezményes jegyet is kínálnak, erre a napra csak nettó 20 ezer forint a belépő.

Üzlet és szakma

A program a keddi napon a hagyományos plenáris szekcióval indul, a kiemelt téma pedig a digitalizáció lesz. Délután résztvevők olyan esettanulmányokat nézhetnek meg, mint az elektronikus személyi igazolvány integrálása a MÁV jegyvásárlási rendszerébe, az IVSZ informatizált szervezetépítése, vagy az MKB úttörő tapasztalatai a banki folyamatok digitális átalakításával. Két dedikált szekció foglalkozik ezzel párhuzamosan az Oracle Database újdonságaival és felhasználási praktikáival, illetve a Big Data vagy épp az adatvizualizáció tapasztalataival.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A hardveres-infrastruktúrás témák szerdán kerülnek fókuszba - két dedikált előadás szól például a Oracle SPARC processzorok teljesítményével és funkcióival. Az infrastruktúra szekcióban kap helyet az EU-s adatvédelmi szabályozás és a katasztrófatűrő adattárolás összeegyeztetésének témája és az Oracle infrastruktúra-felhőjének újdonságai is.

Emellett persze tovább folytatódnak az esettanulmányok is, az Országgyűlés Hivatala, a MOL vagy a Groupama is beszámol különböző Oracle-technológiák bevezetéséről szóló tapasztalatairól, legyen szó adatbázis-replikációról vagy Exadaták üzemeltetéséről.

Jegyek a konferencia honlapján vásárolhatóak, ahol a részletes program is elérhető.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról