Szerző: Gálffy Csaba

2017. március 8. 15:32

HOUG 2017: esettanulmányok az Oracle világából

Március 27-29 között szervezi idén a Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete (HOUG) a szokásos éves konferenciát, a háromnapos programban közel száz szakmai előadással. A konferencia programja egyszerre szól a műszaki szakembereknek és a digitalizációs hullámot megérteni kívánó üzleti döntéshozóknak is.

A hétfői "nulladik napon" van az Oracle University, amely a konferencia programjához képest mélyebb és műszakibb betekintést nyúlt a különböző vállalati megoldások működésébe. A HOUG csapata két hosszabb workshopot is szervezett, Kazi Sándor a Big Data eszközöket fogja demózni, Tóth Balázs pedig a Database in the Cloud megoldást hozza elérhető (és kipróbálható) közelségbe.

Ezen a nulladik napon zajlik az Oracle Java Konferencia is, így fejlesztőknek is érdemes lehet legalább egy napos zarándoklatot beiktatni március végén. A speciális programhoz a szervezők kedvezményes jegyet is kínálnak, erre a napra csak nettó 20 ezer forint a belépő.

Üzlet és szakma

A program a keddi napon a hagyományos plenáris szekcióval indul, a kiemelt téma pedig a digitalizáció lesz. Délután résztvevők olyan esettanulmányokat nézhetnek meg, mint az elektronikus személyi igazolvány integrálása a MÁV jegyvásárlási rendszerébe, az IVSZ informatizált szervezetépítése, vagy az MKB úttörő tapasztalatai a banki folyamatok digitális átalakításával. Két dedikált szekció foglalkozik ezzel párhuzamosan az Oracle Database újdonságaival és felhasználási praktikáival, illetve a Big Data vagy épp az adatvizualizáció tapasztalataival.

Éles a SYSADMINDAY programja!

Benne egy IT-security meetupppal és Janklovics Péter standupjával.

Éles a SYSADMINDAY programja! Benne egy IT-security meetupppal és Janklovics Péter standupjával.

A hardveres-infrastruktúrás témák szerdán kerülnek fókuszba - két dedikált előadás szól például a Oracle SPARC processzorok teljesítményével és funkcióival. Az infrastruktúra szekcióban kap helyet az EU-s adatvédelmi szabályozás és a katasztrófatűrő adattárolás összeegyeztetésének témája és az Oracle infrastruktúra-felhőjének újdonságai is.

Emellett persze tovább folytatódnak az esettanulmányok is, az Országgyűlés Hivatala, a MOL vagy a Groupama is beszámol különböző Oracle-technológiák bevezetéséről szóló tapasztalatairól, legyen szó adatbázis-replikációról vagy Exadaták üzemeltetéséről.

Jegyek a konferencia honlapján vásárolhatóak, ahol a részletes program is elérhető.

a címlapról