Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 00:09

14%-ot emelkedett az EDS részvényeinek árfolyama, miután a cég megnyerte a hadsereg közel hétmilliárd dolláros tenderjét

Az Electronic Data Systems (EDS) pénteken jelentette be, hogy megnyerte az amerikai haditengerészet és tengerészgyalogság által kiírt versenytárgyalást, és egy öt évre szóló 6,9 milliárd dolláros megállapodás keretében a WorldCom-mal és a Raytheon-nal közösen egy teljesen új, fax-, hang-, video- és adatközlésre is alkalmas nagysebességű kommunikációs hálózatot épít ki. A szerződés ráadásul három évre szóló opciót is tartalmaz, amely évenként még legalább egymilliárd dolláros bevételt jelenthet az EDS-nek.

A hírek hatására az elemzők egyöntetűen megváltoztatták az Electronic Data Systems részvények értékelését, és előrejelzéseikt a vállalat következő negyedéves eredményeivel kapcsolatban. Ennek nyomán gyakorlatilag vásárlási láz tört ki a tőzsdén. A papírok árfolyama egészen 46,69 dollárig emelkedett. Az EDS-től az elemzők most részvényenkénti 67 centes nyereséget remélnek.

a címlapról