Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Évszázadonként elég hatszor frissíteni a Windows Servert

Gálffy Csaba, 2016. december 09. 16:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Extrém hosszú, 16 éves támogatási ciklust nyújt a Microsoft új szolgáltatása.

Ultrahosszú támogatást tesz elérhetővé szerveres szoftverei, a Windows Server és az SQL Server mellé a Microsoft. A Premium Assurance névre keresztelt támogatási csomag fix összegért további hat éves támogatást biztosít a szoftverekhez, így ezzel a megjelenéstől fogva 16 évre nyújtható el a támogatott élettartam - ez azt jelenti, hogy 10 helyett csak hatszor kell frissíteni a rendszereket egy-egy évszázadban.

Jelenleg a Microsoft öt éves Mainstream Supportot és további 5 éves Extended Supportot biztosít ezekhez a termékekhez, az első öt évben a biztonsági és egyéb javítások mellé bizonyos funkcionális fejlesztések is érkeznek. A második öt évben kizárólag a javítások maradnak, a biztonsági foltozás mellett a stabilitást és teljesítményproblémákat orvosló csomagokat ad ki a vállalat. Ezt toldja meg a Premium Assurance tovább hat évvel, ebben a periódusban pedig a "kritikus" és "fontos" biztonsági besorolású biztonsági hibákhoz biztosít javítást a Microsoft.

A Premium Assurance először a SQL Server 2008 és 2008 R2 esetében lesz elérhető, ezeknél az Extended Support 2019 júliusában fog lejárni. Ezeket követi majd a Windows Server 2008 és 2008 R2, amelyek jelenleg 2020 januárjáig rendelkeznek támogatással.

A Windows Server Premium Assurance és az SQL Server Premium Assurance egyben és külön-külön is megvásárolható - leghamarabb 2017 elejétől. Az árazás viszont roppant érdekesen alakul, minél hamarabb írja alá a szerződést a vevő, annál olcsóbb a szolgáltatás. Az induló ár a licencköltség 5 százaléka, amely idővel 12 százalékra skálázódik, a legalsó lépcső azonban csak 2017 júniusig érhető el, onnan már drágul az előfizetés.

További fontos megkötés, hogy csak olyan licencekhez vásárolható a PA, amelyek a Microsoft Software Assurance programban is szerepelnek, az SA tehát előfeltétel. A támogatás vásárlására kizárólag a standard támogatás lejárta előtt van lehetőség, a határidő leteltével már nem lesznek elérhetőek ezek a csomagok.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.