Szerző: Gálffy Csaba

2016. december 7. 14:55

Online egyetemet indít a Microsoft

Képzésekkel nyúlna felhős platformja, az Azure alá a Microsoft. A kompetenciahiány egyre inkább gátjává vált a piac növekedésének, logikus, hogy oktatásban erősít a cég.

Új, teljesen ingyenes online kurzusokat indít a Microsoft - jelentette be a vállalat. Jelen állás szerint ezek a cég első MOOC-programjai, amelyek a "sima" online kurzusokhoz képest sokkal szigorúbb, így az új anyag azoknak is jó megoldás, akik nehezen veszik rá magukat az online videók követésére.

MOOC-modellben

A Microsoft már eddig is kínált online elérhető ingyenes tananyagokat, például a Microsoft Virtual Academy formájában. Ehhez képest az új kezdeményezés abban hoz újat, hogy már a MOOC modellt használja: vagyis a tananyagok és a videós prezentációk mellett laborfeladatok, konzultációs lehetőségek és házi feladatok is része. A csavar, hogy utóbbiak nem fakultatív jellegűek, hanem kötelezőek és rendszeres kiértékelést is kapnak. Így minden egyes képzés elvégzését követően digitális minősítést szerez a hallgató, ami legalább a képzés végigkövetését és a feladatok elvégzését igazolja.

Az első körben hat kurzus lesz elérhető, ezt a következő hetekben újabb hat követi, majd a következő hónapokban újabb Azure képzések jönnek. Így hamarosan a teljes Azure tudásanyag elérhető lesz MOOC formában is.

Ez persze elég kevés a munkavállalók ázsiójának növelésére, ezt a minősítéseket évek óta kínáló Microsoft számára is világos. Így a megszokott szakmai minősítések árát is lecsapta a cég, az Azure-ös MCP (Microsoft Certified Professional) diplomák darabját most 100 dollárért lehet megszerezni, hármas MCP-pakk ára pedig 279 dollár.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A fentiek persze csak kiegészítik a Microsoft már elérhető oktatási platformjait, a Microsoft Virtual Academy-t, a Cloud + Enterprise University Boot Campet és a Microsoft Professional Programot. Az ingyenes MOOC és a roppant kedvezményes MCP azonban kizárólag az Azure témakör esetében érhető el - nem is tehetné a Microsoft egyértelműbbé, hogy merre szeretné terelni a szakemberek fejlődését.

A rendszer használatához egy külön Microsoft Learning fiókra van szükség, az egységes Microsoft fiókkal nem működik.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról