Szerző: Asztalos Olivér

2016. december 5. 16:57

Idén is Optane SSD-k nélkül maradunk

Úgy fest tovább csúszik az Intel Optane SSD-k megjelenése, az Intel információmorzsái szerint jó ha jövőre elérhetővé válnak a termékek.

Tovább csúszik a tavaly nagy dérrel-durral bejelentett 3D Xpoint technológia piaci rajtja. Fél éve még úgy tűnt, hogy már az idei év végén megjelenhetnek az első Optane kliens SSD-k, ennek lehetősége viszont egyre kisebb, mostanra gyakorlatilag minimálisra csökkent. A júniusban felreppent két modell valószínűleg csak valamikor jövőre láthat napvilágot, Brian Krzanich, az Intel vezére szerint pedig a termékek igazi felfutása csak 2018-ban kezdődhet.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az Optane termékeket mély csend lengi körül, a Credit Suisse múlt heti konferenciáján Stacy Smith-t, a vállalat pénzügyi és stratégiai igazgatóját kérdezték, aki nem volt hajlandó nyilatkozni a termékek megjelenéséről. A szakemberből csupán annyit húztak ki, hogy a lapkák gyártási jelenleg Kínában folyik, a tömegtermelés pedig valamikor jövőre indulhat meg.

Opatane prototípusok már néhány hónapja léteznek, ezeket az Intel demózta is egyes rendezvényein, a Lenovo egyes szervereiben pedig élesben tesztelik az SSD-ket, a kiszolgálókon az IBM Bluemix felhős platformja fut. Az eredményeket természetesen nem részletezi a cég, de a fejlesztés ezen fázisban még bármilyen probléma felütheti a fejét, nem kizárt, hogy egy ilyen miatt csúszik (még tovább) a piaci megjelenés.

A nyáron kiszivárgott információk szerint ebben a negyedévben két Optane kliens SSD érkezne (érkezett volna). A kínálat csúcsát a Mansion Beach kódnevű termék jelentene, melyről annyi derült ki, hogy Gen3-as PCI Express buszt és NVMe interfészt használ, előbbi esetében konkrétan négy sávot. E mellé a Stony Beach-et tervezte be az Intel, amit egy régi-új, System Accelerator termékkategóriába sorolt a cég, tehát a termék valószínűleg a még NAND-alapú lassabb SSD (vagy netán HDD) gyorsítására szolgál majd, akárcsak az 5 évvel ezelőtti, SLC NAND-alapú Larson Creek.

Az Intel és a Micron tavaly bejelentett forradalmi fejlesztésének az idei év elején kellett volna piacra kerülnie, ami nagy részt a termeléshez szükséges különféle új anyagok ellátási láncának kiépítése miatt csúszott jelen állás szerint már lassan egy évet.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.