Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az új iPad lehet az Apple nagy dizájnváltásának első szülöttje

Asztalos Olivér, 2016. november 29. 16:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szinte menetrendszerűen jelenhet meg a harmadik iPad dizájn. 2013 ősze után, bő három év elteltével jövő tavasszal kerülhet piacra az új formatervre épülő tablet, mely több ponton is változást hozhat.

Nem a jövőre érkező iPhone lehet az Apple következő komolyabb dizájnváltásának első fecskéje. Iparági pletykák szerint már a várhatóan tavasszal érkező új iPad Prón sem kap helyet a lassan 10 éve megjelent dedikált home gomb, ezzel párhuzamosan pedig a tablet kávájának, azaz a kijelző keretének nagy része is füstté válik, ami a jelenlegi méret mellett nagyobb területű megjelenítőpanel beépítését hozná magával.

Utóbbinak hála a kijelző képátlója majd úgy nőhet a jelenlegi 9,7-ről 10,9 (vagy 10,5) hüvelykre, hogy közben a kisebbik iPad Prónál megismert szélesség és magasság nem változik számottevően, ami meglehetősen vékony kávát jelentene. Egyedül a táblagép felső szegélyén maradna egy kicsivel vastagabb sáv, ugyanis ide kerülne az előlapi kamera, melynek kijelzőbe építését egyelőre nem sikerült megfelelően kivitelezni.

Búcsúzhat a vastag káva

Ezzel szemben az ujjlenyomat-olvasót állítólag már sikerült a megjelenítőbe integrálni a home gomb funkcionalitásával együtt, mely a dedikált kapcsolóval ellentétben megmarad, arról viszont még nincs konkrét információ, hogy a rendszer pontosan hogyan fog majd különbséget tenni a különféle érintések között, ebben a tavaly bemutatkozott 3D Touch-nak várhatóan komoly szerepe lesz, ami ezzel ugyancsak debütálhat az iPad-ek kínálatában.

A pletykák a fejlesztések egyik hátulütőjéről is szót ejtenek, ez alapján az új iPad picit kövérebb lenne elődjénél, ugyanis a tablet vastagsága 6,1-ről 7,5 milliméterre nőhet, ami még mindig vékonyabbnak számítana az első négy generáció tagjaitól, melyek vastagsága 9,4 milliméter. Az eddig trendekkel szembemenő változtatás oka valószínűleg a kijelző környékén keresendő, a 3D Touch és az ujjlenyomat-olvasáshoz szükséges réteg is helyet kérhet magának, amelyet a vastagabb kivitel alapján remélhetőleg nem az akkumulátor kapacitásának kárára építenek majd be.

Bár a készülék külső megjelenéséhez nem sok köze van, egyes források szerint processzor téren is beújíthat az Apple, az új iPadbe már a A10X kerülhet, ami várhatóan egy nagyobb ugrást hoz teljesítményben. Az iPhone 7-ben található A10 gyakorlatilag beérte a jelenleg piacon lévő iPad Prókban található A9X-et, így az Apple-nek ismét rá kell tenni egy lapáttal, hogy sebesség terén is megfelelő előrelépést kínáljon az új csúcstablet.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.