Szerző: Asztalos Olivér

2016. november 24. 10:51

Csikkzsebben is elfér a Plextor külső SSD-je

Külső SSD-t mutatott be a Plextor, a termékek mérete, sebessége, illetve a jótállás hossza is figyelemreméltó.

Bemutatta első hordozható SSD-jét a Plextor. Az EX1 sorozatot kis méret és tömeg, illetve relatíve magas átviteli sebesség jellemzi, amit USB 3.1 csatolóval próbál kiaknázni gyártó. Mindezt a garanciával igyekszik még vonzóbbá tenni a Plextor, az EX1 SSD-kre ugyanis 5 év jótállást vállal a cég, ami meglehetősen ritkának számít a külső meghajtók kínálatában.

A széria három taggal debütál, a 128 és 256 gigabájtos modellek mellett egy 512 gigabájtos variáns is található a kínálatban. Az SSD-k a Marvell 88SS1074B1 vezérlőjét, a Toshiba 15 nanométeres TLC NAND-jait, illetve a VIA VL716 USB-to-SATA hídját alkalmazzák, tehát a ház egy sztenderd SATA csatolós, valószínűleg M.2 formátumú SSD-t tartalmaz. A VIA chipjének másik oldalán egy 3.1-es USB port található, ami másodpercenként 10 gigabites (1250 MB/s) elméleti átviteli sebességre képes.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Utóbbi feleslegesnek tűnhet, hisz a SATA csatoló csak 6 gigabitre képes, ugyanakkor az USB 3.0 még ezt is limitálhatja, ez ugyanis másodpercenkénti 5 gigabitre van hitelesítve, mely érték ugyancsak az elméleti maximumot takarja, amit jellemzően nem lehet elérni a gyakorlatban. A Plextor ennek megfelelően 550 MB/s-os olvasási, és 500 MB/s-os írási sebességet állapított meg az EX1-re, ami (papíron) felülmúlja a konkurens Samsung Portable T3 értékeit.

A Plextor külső SSD-jére egy USB Type-C aljzat került, ergo az üzembe helyezéshez még mindenképpen szükség lesz egy kábelre, amit a gyártó mellékel is a termék dobozában. A 101,2×31,6×8,7 milliméter méretű meghajtók az összes népszerűbb operációs rendszerrel kompatibilisek, a Plextor pedig titkosító szoftvert is kínál melléjük.

És ha csak azért kattintottál a cikkre, hogy megtudd, mi a csikkzseb: a kabát vagy zakó mellrészén található, többnyire dísz jellegű zseb.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról