Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 18. 16:34

Végre nem jár külön utakat a Quick Charge 4

A Qualcomm új gyorstöltési megoldása tempósabb, hatékonyabb és az USB-IF szabványoknak is megfelel.

Bemutatta legújabb gyorstöltési technológiáját a Qualcomm, a Quick Charge negyedik generációja nem csak a korábbi megoldásoknál jócskán tempósabb akkutöltést ígér, de végre az USB-IF által kijelölt USB Type-C és USB Power Delivery specifikációknak is megfelel. A Quick Charge korábbi verzióinál alkalmazott egyéni megoldásait, elsősorban a Vbus módosítását többek között a Google sem nézte jó szemmel, a keresőóriás nemrég az Android 7.0-ra vonatkozó frissített hardveres ajánlásokat és előírásokat tartalmazó dokumentumában is "erősen ajánlottként" ír a szabványokhoz igazodó töltési megoldások alkalmazásáról, kilátásban helyezve, hogy a későbbiekben azt kötelezővé is teszi. A Qualcomm úgy tűnik nem várta meg az összeütközést a keresőóriással, az új technológia már teljes mértékben igazodik az USB-IF útmutatásához.

A cég legújabb csúcsprocesszorával, a Snapdragon 835-tel karöltve bejelentett, immár "törvénytisztelő" megoldás komoly előrelépést hoz a töltési idők tekintetében is, a gyártó szerint a Quick Charge 4 az előző változatnál 20 százalékkal gyorsabban és 30 százalékkal nagyobb hatékonysággal tölti fel a készülékeket.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A Samsung Galaxy Note 7 modelljeinek sorozatos felrobbanása és kigyulladása, majd a széria teljes visszahívása után érthető módon a biztonság kiemelt helyen szerepel a cég kommunikációjában az új technológia kapcsán, a Qualcomm ahhoz egy sor védelmi megoldást is hozzácsap. A biztonsági funkciók között ott van a túl nagy feszültség és áramerősség elleni védelem, illetve külön szenzorok figyelik a készülékház, az akku és az energiakezelő áramkörök hőmérsékletét. A rendszer emellett a csatlakoztatott kábeleket is felismeri és védelmet biztosít a túltöltés ellen

A technológia mindezek mellett a cég frissített INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) algoritmusával is kiegészül, amely valós időben, az adott készülékek melegedését figyelve szabályozza a töltést. Az új Quick Charge továbbá az akkuk élettartamát is igyekszik a lehető legjobban elnyújtani, a vállalat ígérete szerint azzal a telepek eredeti kapacitásának legalább 80 százaléka megőrizhető, ötszáz töltési ciklus után. A Quick Charge 4 várhatóan jövő év elején tűnik majd fel a Snapdragon 835-tel szerelt csúcstelefonokban.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 07:28

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!