:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 18. 16:34

Végre nem jár külön utakat a Quick Charge 4

A Qualcomm új gyorstöltési megoldása tempósabb, hatékonyabb és az USB-IF szabványoknak is megfelel.

Bemutatta legújabb gyorstöltési technológiáját a Qualcomm, a Quick Charge negyedik generációja nem csak a korábbi megoldásoknál jócskán tempósabb akkutöltést ígér, de végre az USB-IF által kijelölt USB Type-C és USB Power Delivery specifikációknak is megfelel. A Quick Charge korábbi verzióinál alkalmazott egyéni megoldásait, elsősorban a Vbus módosítását többek között a Google sem nézte jó szemmel, a keresőóriás nemrég az Android 7.0-ra vonatkozó frissített hardveres ajánlásokat és előírásokat tartalmazó dokumentumában is "erősen ajánlottként" ír a szabványokhoz igazodó töltési megoldások alkalmazásáról, kilátásban helyezve, hogy a későbbiekben azt kötelezővé is teszi. A Qualcomm úgy tűnik nem várta meg az összeütközést a keresőóriással, az új technológia már teljes mértékben igazodik az USB-IF útmutatásához.

A cég legújabb csúcsprocesszorával, a Snapdragon 835-tel karöltve bejelentett, immár "törvénytisztelő" megoldás komoly előrelépést hoz a töltési idők tekintetében is, a gyártó szerint a Quick Charge 4 az előző változatnál 20 százalékkal gyorsabban és 30 százalékkal nagyobb hatékonysággal tölti fel a készülékeket.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Samsung Galaxy Note 7 modelljeinek sorozatos felrobbanása és kigyulladása, majd a széria teljes visszahívása után érthető módon a biztonság kiemelt helyen szerepel a cég kommunikációjában az új technológia kapcsán, a Qualcomm ahhoz egy sor védelmi megoldást is hozzácsap. A biztonsági funkciók között ott van a túl nagy feszültség és áramerősség elleni védelem, illetve külön szenzorok figyelik a készülékház, az akku és az energiakezelő áramkörök hőmérsékletét. A rendszer emellett a csatlakoztatott kábeleket is felismeri és védelmet biztosít a túltöltés ellen

A technológia mindezek mellett a cég frissített INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) algoritmusával is kiegészül, amely valós időben, az adott készülékek melegedését figyelve szabályozza a töltést. Az új Quick Charge továbbá az akkuk élettartamát is igyekszik a lehető legjobban elnyújtani, a vállalat ígérete szerint azzal a telepek eredeti kapacitásának legalább 80 százaléka megőrizhető, ötszáz töltési ciklus után. A Quick Charge 4 várhatóan jövő év elején tűnik majd fel a Snapdragon 835-tel szerelt csúcstelefonokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.