Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Digitális fehértáblával támadja be a Google a tárgyalókat

Hlács Ferenc, 2016. október 26. 15:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jamboard néven új, céges felhasználásra szánt, digitális táblát mutatott be a Google. A kollaborációs eszköz jövőre válhat elérhetővé.

hirdetés

Hagyományos őszi készülékbejelentése után most váratlanul ismét új hardverrel állt elő a Google, noha azt a konzumerpiac helyett a vállalati szegmensbe, elsősorban a tárgyalókba szánja. Nem egy újabb Chromeboxra építő videokonferencia-rendszerről van szó, a keresőóriás Jamboard nevű termékével a fehértáblákat reformálná meg, illetve az ötletelő meetingeket tenné produktívabbá.

A készülék maga egy 55 hüvelykes, 4K felbontású érintőkijelző - pontosabban egy egyedi rendszert futtató all-in-one PC - amelyen a megjelenített virtuális tábla felületére az eszközhöz mellékelt két, méretes, passzív "értintőtollal" rajzolhatunk, illetve egy kerek "érintőszivaccsal" le is törölhetjük a pusztulásra ítélt ötleteket. Utóbbiakban nincs elem vagy töltésre szoruló akku, nem kell attól tartani, hogy "kifogynának". A tábla persze a tollak és a szivacs mellett szabad kézzel is használható. A kijelző fölött egy HD webkamera is található, illetve a beépített Wi-Fi sem maradt ki a repertoárból. A Jamboardon mindössze egyetlen kábel található, ez a tápellátást biztosítja.

Az eszközön természetesen a Google céges környezetbe szánt kollaborációs eszközeit összegyűjtő G Suite is helyet kapott, a különböző dokumentumok a Google Docs, Sheets és Slides felületéről is behúzhatók, a virtuális fehértáblán folytatott brainstormingba továbbá a kollégák távolról is becsatlakozhatnak. Az eszköz egy sor saját virtuális kiegészítőt is kap, mint digitális ragaszok, illetve kézírás-felismerés funkció is került a fegyvertárba. A meetingek végeredményei Drive-ba menthetők.

A Google a Jamboard fejlesztésekor többek között a Netflix-szel és a Spotify-jal is közösen dolgozott, a cégek már a kezdeti szakasztól tesztelték a digitális táblát. A vállalati felhasználókat célzó eszköz várhatóan jövőre lesz elérhető, a Google szerint "kompetitív" 6000 dolláros áron.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!