Szerző: Asztalos Olivér

2016. október 10. 09:35

Tovább füstölög a Galaxy Note 7

Már összesen nyolc esetet regisztráltak, melyekben állítólag cserélt Note 7 készülékek robbantak fel. A problémák miatt a Samsung ismét leállíthatja a gyártást, a mobilszolgáltatók menekülnek.

Nem csitul a Note 7-botrány, már nyolc cserélt, tehát elvileg hibátlan készülék elfüstöléséről érkezett hír, az egyik esetben egy várakozó utasszállító repülőt kellett evakuálni. Nem hivatalos dél-koreai források szerint a Samsung ismét leállította a csúcskészülékek gyártását, ami tovább növelheti a már amúgy is rendkívül nagyra rúgó költségeket, illetve tovább ronthatja a Note 7 erősen megtépázott hírnevét.

A nyolc ismert esetből öt az USA-ban történt, az említett repülős incidens mellett szintén súlyos az a hálószobás eseten, ahol a tulajdonost enyhébb füstmérgezés miatt végül kórházba kellett szállítani. Az Egyesült Államokon kívül egy elfüstölés Tajvanon történt, itt a tulajdonos zsebében robbant fel a Note 7. A maradék két eset a Samsung otthonában, tehát Dél-Koreában történt, az egyik egy baseball stadionban, a másik pedig egy gyorsétteremben, igaz utóbbiról még nem tudható biztosan, hogy az új, elvileg javított szériából származott vagy sem.

forrás: The Verge

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az ügyről hivatalos nyilatkozatot legutóbb pénteken tett közzé a Samsung, amiben a cég közölte, hogy az amerikai CPSC (Consumer Product Safety Commission) vizsgálja az eseteket. Időközben a dél-koreai Yonhap News Agency már arról számolt be, hogy a Samsung ismét leállította a csúcskészülék gyártását. Míg utóbbi egyelőre nem hivatalos, két nagy amerikai szolgáltató, az AT&T és T-Mobile már biztosan felfüggesztette a készülék forgalmazását és cseréjét. Az eset újabb komoly anyagi terheket róhat a vállalatra, az első széria visszahívásának költségeit elemzők 1 milliárd dollárra becsülték.

Mint arról mi is részletesen beszámoltunk, az augusztusban bemutatott Note 7 okostelefon visszahívására kényszerült a Samsung, miután kiderült, hogy az akku töltés közben gyúlás- és robbanásveszélyes. A hiba csak a kínai piacra szánt verziót nem érinti, így a cég gyors belső vizsgálat után azonnal felfüggesztette az értékesítést és globális visszahívást hirdetett meg, amelynek keretében minden addig eladott telefont kicserél. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cserélt készülékek esetében miért jelentkezik a hiba, nem zárható ki, hogy a töltésvezérlés hardveres vagy szoftveres része is közrejátszik a problémában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról