Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Microsoft módszerével frissít az Apple

Asztalos Olivér, 2016. október 04. 17:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Windows 10-hez hasonlóan, a felhasználó megkérdezése nélkül töltődik macOS Sierra.

hirdetés

Automatikusan töltődik a kompatibilis Apple PC-kre a legújabb macOS. A néhány hete megjelent Sierra telepítője a biztonsági frissítésekkel együtt töltődik le az El Capitant futtató gépek háttértárára, majd egy egyszerű felhasználói jóváhagyás után egyből települ is. A megoldás hasonlít a Windows 10-nél látott metódushoz, a konkurens cég hasonló módszerrel próbálta minél gyorsabban terjeszteni tavaly megjelent operációs rendszerét.

Eddig a frissítést manuálisan, az App Store-on keresztül kellett elindítani, az Apple azonban ezen változtatott, az automatikus módszerrel agresszívabb terítésbe kezdett. Ezzel minden, még El Capitant futtató late 2009 iMac vagy MacBook, illetve 2010-es vagy újabb MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, vagy Mac Pro megkapja a telepítéshez szükséges csomagot.

A lépés hasonlít a Microsoft Windows 10-es "terjesztési" módszeréhez. A szóban forgó vállalat közel egy éve bepipált (azaz telepítendő) opcionális frissítésként kezdte el tolni a Windows 7 és 8 felhasználók tömegének a 10-es rendszert. A cég ezt először hibának titulálta, majd később mégis vérszemet kapott: a legújabb Windows később mindenkinél bekerült az opcionális frissítése közé, ezt követően pedig átvándorol az ajánlott (recommended) listára.

A lépés sokaknál kicsapta a biztosítékot, a Microsoft stratégiáját sokan túl agresszívnek titulálták, amiért a cég számos kritikát kapott. Az Apple egyelőre nem merészkedett ennyire messzire, a Sierra csak azoknál töltődik le, akik korábban engedélyezték az automatikus frissítéseket, illetve rendelkezésre áll a telepítéshez szükséges minimális tárterület, a telepítés pedig ezután indul, amennyiben a felhasználó egyértelműen jóváhagyja a telepítést.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.