:

Szerző: mz

2000. október 5. 22:18

Compaq intelligens épületek a lágymányosi területen

[Mmd] A napokban közzétett hivatalos eredményhirdetésen a Compaq Magyarország nyerte el a Lágymányosi Egyetemi Campus Déli Tömbjének Intelligens Épületté alakítására szóló megbízást.
Az üzlet értéke 1 milliárd forint felett van, de az érdekességét nem (csak) az ügylet nagyságrendje adja, hanem az a tény, hogy általa Magyarország talán egyetlen ilyen mértékben integrált, intelligens, több épületre kiterjedő felügyeleti rendszere valósul meg.
A megbízás elnyerésének fontos előzménye, hogy a korábbi épületek esetén a Compaq illetve a Digital készítette el az adathálózatokat, illetve a már részben intelligens funkciókat is megvalósító diszpécser központot a lágymányosi egyetemi Campus korábbi épületeiben. Ezzel az újabb megbízással ennek a központnak a továbbfejlesztése történik meg újabb épülettel, újabb alrendszerekkel és újabb funkciókkal.
A Compaq évek óta kiemelt figyelmet szentel az intelligens épületek témakörének, jelentős invesztícióval készülve fel az elkövetkező feladatokra, amelynek keretében saját - magyarországi "szürkeállományra" alapozva - Intelligens Épület Koncepciót illetve nyílt platformú Intelligens Épület Felügyeleti Programot fejleszt BuildDog* néven.
A Compaq 2000. november 17-én a témához kapcsolódva "Intelligens Épületek az Ezredfordulón" címmel szakmai napot tart, amelyen a jelen projektről és a témához kapcsolódó trendekről, újdonságokról számolnak be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.