Szerző: Hlács Ferenc

2016. szeptember 21. 10:23

Letölthető a Google AI-jal turbózott chatappja

Már a Play Store-ban a Google májusban belebegtetett csevegőalkalmazása, az Allo. Az app mesterséges intelligencia segítségével száll be a beszélgetésekbe, és a szöveges tartalmak mellett a képeket is értelmezi.

Hivatalosan is elrajtolt a Google mesterséges intelligenciával felturbózott csevegőappja, az Allo. A keresőóriás fejlesztői konferenciáján, májusban bejelentett alkalmazás a hagyományos üzenetküldési-fogadási képességek mellet több érdekes funkciót is hoz. Félig-meddig kísérleti szoftverről van szó, amely nem illeszkedik egyértelműen a cég portfóliójába - a hanyagolt Hangouts app volt eddig a zászlóshajó a területen, mellé érkezett a Duo, illetve most az Allo.

A mesterséges intelligencia persze ott hiányzott a képletből, nem úgy az Allo esetében: az app személyre szabott válaszok generálásával segít be a beszélgetésekbe, az ugyancsak a Google I/O konferencián bejelentett, a Google Now evolúciójának következő lépcsőjét jelentő Assistant fejlett kontextusértelmező képességeinek hála. A szoftver az adott szövegkörnyezethez, illetve a felhasználó személyes stílusához is igazítja a válaszokat, ráadásul nem csak szöveges tartalmakat képes értelmezni, de a küldött képeket is - a különböző fotók hatékony felismerése a Google Photosból lehet ismerős. Az appban egyébként magával a Google Assistant chatbottal is szóba elegyedhetünk, amely Google-keresési eredményekkel igyekszik megválaszolni a kérdéseket.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

2016-ban egy valamirevaló üzenetküldő appból sem hiányozhat a végpontok közötti titkosítás, ez az Allóban is adott, noha alapértelmezetten nincs bekapcsolva, hiszen ha a Google által használt AI nem látna bele az üzenetekbe, ajánlásokat sem tudna adni. Az inkognitó üzemmód bekapcsolásával tehát az AI-rásegítés eltűnik, cserébe viszont garantáltan biztonságosan cseveghetünk. A titkosítást a keresőóriás az Open Whisper Systemsszel, a Snowden-kedvenc Signal fejlesztőivel együttműködve építette be a szoftverbe.

Végül, de nem utolsó sorban az app az írott "hangerő" szabályozására is lehetőséget ad Whisper Shout funkciójával: az üzenetküldés gombot hosszan nyomva, egy csúszka segítségével szabályozhatjuk a megjelenő szöveg méretét, így egészen apró betűs "suttogás", illetve jókora karakterekkel szedett "kiabálás" is lehetséges az alkalmazásban. Az Allo használatához nem kell Google-fiókkal regisztrálni, ahhoz csak a felhasználó telefonszámára van szükség, akárcsak más, elsősorban okostelefonokat célzó üzenetküldő appoknál, mint a Viber vagy a Telegram. Egyelőre csak az Allo androidos verziója érhető el, de valószínűleg az iOS-os változatra sem kell sokat várni.

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 16:16

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.