Szerző: Hlács Ferenc

2016. szeptember 19. 11:31

A Logitech-hez vándorol a Saitek

Megvásárolja a Saiteket a Logitech, a vállalat főként űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kontrollereket gyártó céget a Mad Catztől veszi át.

Egyedi, játékspecifikus kontrollerekkel turbózza fel termékportfólióját a Logitech: a vállalat bejelentette, megvásárolja a Saitek márkát, illetve az annak zászlaja alatt kiadott játékvezérlő-családot. Az AnandTech szerint mintegy 13 millió dollár készpénzért megvásárolt cég neve elsősorban különböző űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kiegészítőkről lehet ismerős, noha a vállalat az elmúlt években olyan "hagyományos" perifériákat is fejlesztett, mint az egerek vagy billentyűzetek.

A Saiteket ugyanakkor elsősorban specializált vezérlőrendszerei különböztetik meg a konkurenciától, amelyeket kifejezetten egy-egy játékhoz készített. A cég portfóliójában a repülőszimulátorok mellett többek között a Farm Simulatorhoz gyártott speciális kontroller is megtalálható, sőt, a cég a Start Citizent fejlesztő Cloud Imperium Games csapatával is megállapodott egy a játékhoz szánt, speciális vezérlő kifejlesztésében. Az 1979-ben alapított, eredetileg sakkgépeket gyártó Saitek 2007-ben a Mad Catz birtokába került, egy 30 millió dolláros akvizíció keretei között. A gamereket célzó vállalat zászlaja alatt a Saitek palettája egyebek mellett az unortodox formatervű R.A.T. egerekkel és S.T.R.I.K.E billentyűzetekkel bővült, ezeket azonban a Mad Catz nem adja tovább a frissen bejelentett felvásárlás során.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A különböző, szimulátorokhoz szánt kontrollerek egyébként a Logitech-től sem állnak messze, noha azok az autós címeket célozzák, esetükben ráadásul általánosabb, nem kifejezetten egy-egy játékra specializált hardverről van szó. A Saitek bekebelezésével a cég most egy számára eddig kiaknázatlan rétegpiacot foghat meg, ráadásul azzal sem kell foglalkoznia, hogyan építse be az újonnan szerzett termékeket saját portfóliójába, hiszen a Saitek vezérlők nem jelentenek belső konkurenciát, márka továbbá kifejezetten erősnek számít a hasonló szimulátorok kedvelői között - ezt a Logitech, ahogy kapcsolódó blogposztjában ki is emeli, saját fórumain is tapasztalta.

Az akvizíció egyébként a későbbiekben további előnyöket is hozhat a cég számára, a specializált kontrollerek ugyanis nagyobb teret nyerhetnek, ha a VR szemüvegeknek sikerül komolyabb térhódításba kezdeniük. A VR jelentőségét az említett posztban a Logitech is kiemeli, így a következő években minden bizonnyal számíthatunk kísérletekre a területen a cég részéről, immár a Saitek csapatával karöltve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról