:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. szeptember 19. 11:31

A Logitech-hez vándorol a Saitek

Megvásárolja a Saiteket a Logitech, a vállalat főként űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kontrollereket gyártó céget a Mad Catztől veszi át.

Egyedi, játékspecifikus kontrollerekkel turbózza fel termékportfólióját a Logitech: a vállalat bejelentette, megvásárolja a Saitek márkát, illetve az annak zászlaja alatt kiadott játékvezérlő-családot. Az AnandTech szerint mintegy 13 millió dollár készpénzért megvásárolt cég neve elsősorban különböző űr- és repülőszimulátorokhoz szánt kiegészítőkről lehet ismerős, noha a vállalat az elmúlt években olyan "hagyományos" perifériákat is fejlesztett, mint az egerek vagy billentyűzetek.

A Saiteket ugyanakkor elsősorban specializált vezérlőrendszerei különböztetik meg a konkurenciától, amelyeket kifejezetten egy-egy játékhoz készített. A cég portfóliójában a repülőszimulátorok mellett többek között a Farm Simulatorhoz gyártott speciális kontroller is megtalálható, sőt, a cég a Start Citizent fejlesztő Cloud Imperium Games csapatával is megállapodott egy a játékhoz szánt, speciális vezérlő kifejlesztésében. Az 1979-ben alapított, eredetileg sakkgépeket gyártó Saitek 2007-ben a Mad Catz birtokába került, egy 30 millió dolláros akvizíció keretei között. A gamereket célzó vállalat zászlaja alatt a Saitek palettája egyebek mellett az unortodox formatervű R.A.T. egerekkel és S.T.R.I.K.E billentyűzetekkel bővült, ezeket azonban a Mad Catz nem adja tovább a frissen bejelentett felvásárlás során.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A különböző, szimulátorokhoz szánt kontrollerek egyébként a Logitech-től sem állnak messze, noha azok az autós címeket célozzák, esetükben ráadásul általánosabb, nem kifejezetten egy-egy játékra specializált hardverről van szó. A Saitek bekebelezésével a cég most egy számára eddig kiaknázatlan rétegpiacot foghat meg, ráadásul azzal sem kell foglalkoznia, hogyan építse be az újonnan szerzett termékeket saját portfóliójába, hiszen a Saitek vezérlők nem jelentenek belső konkurenciát, márka továbbá kifejezetten erősnek számít a hasonló szimulátorok kedvelői között - ezt a Logitech, ahogy kapcsolódó blogposztjában ki is emeli, saját fórumain is tapasztalta.

Az akvizíció egyébként a későbbiekben további előnyöket is hozhat a cég számára, a specializált kontrollerek ugyanis nagyobb teret nyerhetnek, ha a VR szemüvegeknek sikerül komolyabb térhódításba kezdeniük. A VR jelentőségét az említett posztban a Logitech is kiemeli, így a következő években minden bizonnyal számíthatunk kísérletekre a területen a cég részéről, immár a Saitek csapatával karöltve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.