Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 23. 13:49

Slack-vetélytársat tesztel a Microsoft

Új vállalati csevegő-kollaborációs mobilalkalmazást jelentetett meg a Microsoft, egyelőre privát tesztüzemben. A Project Sonoma kódnevű appal kapcsolatban csak a találgatás folyik, nem tudni biztosan honnan jött, mi a célja vele a vállalatnak, és mikor válik nyilvánossá - de nagyon úgy látszik, hogy Slack-riválisról van szó.

Csoportos chatalkalmazást tesztel a Microsoft olyan cégeken, amelyeknél a munka nem hagyományos irodai környezetben folyik. A teszt alanyai lehetnek pincérek vagy váltott műszakban dolgozók, akik nincsenek mindig egy térben, de a változó feladatok miatt folyamatosan kapcsolatban kell lenniük egymással. Az alkalmazás Project Sonoma néven jelent meg a Google Play-en és az iTunes App Store-ban, de nem tölthető le publikusan.

A Microsoft egyelőre nem jelentette be hivatalosan az új appot, és a Project Sonoma weboldala is csak "Privát nézetben" érhető el a teszt résztvevői számára, illetve itt lehet feliratkozni a várólistára a rejtélyes alkalmazás teszteléséhez. Az app Google Play oldalának URL-jében szereplő "shiftr" kifejezés sokak fantáziáját beindította, a találgatások szerint ez az alkalmazás az eredménye a Ludek Dolejsky és Adrian Dean által létrehozott Shitfr app felvásárlásának, amely szintén a munkatársak feladatkiosztásával foglalkozott. A Microsoft azonban visszautasította a pletykákat, hogy az új alkalmazás akvizíción alapulna, és nem árult el részleteket a fejlesztési ütemtervről és a tesztben résztvevő cégek számáról sem.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x)

Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Internetre kötött közművek: elsőre jó ötletnek tűnt (x) Gyere el Ipar 4.0-val és annak IT-biztonsági aspektusaival foglalkozó foglalkozó meetupunkra.

Az új alkalmazás a Slack és a Trello kombinációjához hasonlít az eddigi képek és információk alapján, de funkciói között sokkal nagyobb hangsúlyt kap az alkalmazottak teendőinek menedzselése, mint a kollaboráció. Ezzel együtt a privát és a csoportos chat lehetősége is adott az appban. A Google alkalmazásboltjába kitett mobilos képernyőkép alapján a szoftverben három menüpont közül választhatunk: a Saját műszak (My shifts) tartalmazza a következő munka kezdetét és a felhasználó teendőit, a Kérések (Requests) mutatják a műszakcsere-igényeket vagy a feladatok változásait, az Üzenetek (Messages) menüpont alatt pedig a főnökség utasításai, a munkatársak kérdései és a velük folytatott privát csevegések szerepelhetnek.

Egy saját alkalmazás létrehozása kerülőút lehetne a Slack felvásárlása helyett, amelyért a TechCrunch információi szerint a Microsoft 8 milliárd dollárt ajánlott, de végül nem tudta tető alá hozni az üzletet. A Slacknek az áprilisi adatok szerint 2,7 millió aktív felhasználója van naponta, 800 ezren pedig fizetnek is a szolgáltatásért. A vállalati együttműködésre alkalmas eszközökért persze a Microsoftnak sem kell a szomszédba mennie, kezében van a SharePoint, a Yammer, a és a Skype is, így nem okozhat neki nagy gondot egy Slack-konkurenst versenybe állítani.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 19. 10:01

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.