Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 16. 10:19

Csevegőbot segít emlékezni

A Wonder csevegőbot szolgáltatása SMS-ben segít emlékezni tényekre, dátumokra vagy teendőkre - de ez csak az első lépés, később az alkalmazás más csevegőprogramokban is megjelenhet.

A csevegőbotok és a kognitív technológiák trendhullámán érkezett meg a Wonder SMS-szolgáltatása, amelyet a fejlesztők hamarosan üzenős alkalmazásokban (például Slack vagy az Amazon-féle Alexa) és API-ban is szeretnének elterjeszteni. A Wonder lényege egyszerű: emlékeztetni tudja a felhasználót olyan adatokra, amit korábban már elárult neki.

A szolgáltatást a Wonder weboldalán lévő "Start Wondering" link megnyomásával, majd ezt követően a telefonszám begépelésével lehet elindítani. A csevegőbot innentől kezdve SMS-ben kommunikál, és megírja az instrukciókat. Akár azonnal visszakérdezhetünk tőle - egyelőre csak angolul -, hogy mi a saját telefonszámunk vagy melyik a kedvenc csevegőbotunk.

Bármilyen egyszerű tényt közölhetünk a bottal SMS-ben, például milyen típusú tintát használunk a nyomtatóban, mikor megyünk legközelebb színházba vagy mikor van a legjobb barátunk névnapja. Ha már megadtunk egy adatot a botnak, utána bármikor visszakérdezhetünk tőle SMS-ben erre a bizonyos dologra. Az alkalmazás haszna egyelőre annyi, hogy nem kell noteszben vagy bármilyen virtuális alkalmazásban keresgélni, de a jövőben a szolgáltatásban még sok lehetőség van. Például az egyik fejlesztési irány, hogy a Slacken dolgozókat és csoportokat emlékeztetni tudja adatokra vagy feladatokra.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A beszélgetés az új UI - ahogy a Microsoft is fogalmazott a 2016-os Build fejlesztői konferencián. A cég által hivatkozott adatok szerint a felhasználók a mobiltelefont több, mint a használat felében beszélgetésre vagy valamilyen formában üzenet cserélésre veszik igénybe. A Wonder SMS-szolgáltatása rímel a Microsoft által vizionált trendre, az alkalmazása nem bonyolult és felhasználóbarát.

A szolgáltatást Jordan Singer, az Arizona Egyetem hallgatója és Shivkanth Bagavathy, az arizonai Recruiting Ventures szoftvermérnöke tette közzé, több más projekttel együtt, melyek közül a Wonder a Product Hunt oldalon szerzett népszerűséget.

A bot Ruby on Rails, Node.js, Twilio technológiákat használ az üzenetküldéshez, illetve wit.ai-t a természetes nyelvi feldolgozáshoz és a gépi tanuláshoz, mindezt kombinálva a Wonder saját algoritmusaival. A fejlesztők azt ígérik, hogy a rendszer tanulékony, tehát minél több használattól egyre jobbá válik majd.

Az SMS-re épülő szolgáltatás egyelőre Európában és Amerikában működik, ingyenesen - legalábbis a TechCrunch leírása szerint, de a szolgáltatást saját eszközeinken csak az üdvözlő SMS-ekig sikerült elérnünk, további üzeneteinket és kérdéseinket már nem értelmezte. A fejlesztők által tervezett, csevegős alkalmazásokban a Wonder széles körben elérhetővé fog válni az ígéretek alapján.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról