Szerző: Asztalos Olivér

2016. augusztus 2. 14:10

Office konkurenst gründol a Salesforce?

A Microsoft Office babérjaira törhet a Salesforce. A cég szövegszerkesztőt vett, amit várhatóan táblázatkezelő és prezentációkészítő is követ.

HIRDETÉS

Itt a Salesforce újabb felvásárlása, most a felhő-alapú Quip szövegszerkesztő ragadt a vállalat hálójában, összesen potom 750 millió dollárért cserébe. A cég ezzel a CRM-en túli szolgáltatásainak palettáját bővíti, a végső cél pedig egy Microsoft Office konkurens csomag összeállítása lehet, amihez a jövőben további akvizíciókat eszközölhet a Salesforce.

A Quip egy viszonylag fiatal szereplő, a céget mindössze négy éve, 2012-ben alapította a Facebook korábbi műszaki igazgatója, Bret Taylor. Az alkalmazás több befektető segítségével született, a listán pedig a kizárólag felhős vállalati fejlesztésekbe invesztáló Salesforce Ventures is szerepel, így a felvásárló jól ismerhette a Quip helyzetét, illetve a cégben rejlő potenciált.

A közlemény szerint a Quip (egyelőre) nem olvad be a Salesforce-ba, a cég továbbra is önállóan üzemel Bret Taylor és a korábban Google-től érkezett Kevin Gibbs irányítása alatt. A vezetők a szokásos kincstári optimizmussal tekintenek a jövőbe, nagy bővülési lehetőségeket látnak a felvásárlásban, ami az új tulajdonos hátterével és ügyfélkörével megvalósítható is lehet.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A kollaboratív munkához is használható Quip néhány év alatt több neves ügyfelet is behúzott, a Facebook mellett többek között az Instagram, a Pinterest, és a CNN is szerepel a cég listáján, ami mostantól a Salesforce segítségével bővülhet tovább. Az alkalmazás sokáig csak webes, illetve mobilos/tabletes app formájában létezett, natív PC-s kliens csupán tavaly júliusban érkezett.

A Prezi lehet a következő?

Amennyiben a Salesforce valóban egy releváns Office konkurensen dolgozik, úgy a közeljövőben további felvásárlásokra számíthatunk, hisz táblázatkezelő és prezentációkészítő nélkül nem sokra mennének a Microsoft komplett csomagjával szemben, utóbbihoz pedig egy potenciális célpont lehet a Prezi.

A magyar gyökerű cég épp a közelmúltban mutatta be a vállalati csoportmunkához fejlesztett Prezi Business-t, melynek felhasználói között például a Fujitsu és az Autodesk mellett a Salesforce is szerepel. Arról nincs információ, hogy utóbbi cég milyen formában, illetve volumenben használja az alkalmazást, de a partneri kapcsolat mögött állhat tapasztalatszerzés is. Amennyibe a Prezi elnyeri a Salesforce tetszését, úgy könnyen kivetheti rá hálóját a szinte folyamatosan terjeszkedő vállalat.

Utóbbi lehetőségtől függetlenül egyre éleződik a Salesforce-Microsoft konkurálás. Előbbi láthatóan az irodai alkalmazások irányába nyit, a Microsoft pedig a Salesforce fő területén próbál erősíteni Dynamics termékcsaládjával. A cég legutóbb július elején jelentette be, hogy a CRM és ERP megoldásait, valamint az Office-t összevonva új csomagot dob piacra, aminek a Salesforce nem tud konkurenciát állítani, legalábbis egyelőre.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 18. 03:49

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.