Szerző: Asztalos Olivér

2016. július 6. 17:37

CRM és ERP kombinációjával jön a Microsoft Dynamics 365

Szolgáltatások további összevonásával kínál új terméket a Microsoft, a vállalat a CRM-et, ERP-t, illetve az Office-t házasította.

Egyben is értékesíti CRM és ERP szolgáltatásait a Microsoft, az így született csomagot pedig Dynamics 365 néven dobja majd piacra a vállalat. A fejlesztés emellett Office 365 integrációt tartalmaz, a Dynamics 365 a Microsoft felhős Office szolgáltatásával közös adatmodellt használ majd. Az ősszel érkező szolgáltatás pénzügyi, értékesítési, operációs, marketing, projekt automatizációs, illetve ügyfélszolgálati megoldásokat tartalmaz majd - dedikált alkalmazások formájában. Ezek külön-külön "alkalmazások", amelyek egymástól függetlenül, akár egyenként is megvásárolhatóak, és a ahogy növekszik a szervezet, igény szerint egyre többet kapcsolhat be ezekből.

Az igazi újdonság, hogy az alkalmazások és az üzleti folyamatok átívelnek majd a Dynamics és Office párosán, így például a Power BI és Cortana Intelligence ajánlásokat tehet az értékesítőnek az ügyfél adatainak alapján - ráadásul a fenti "appok" mindenikéhez külön dedikált vezérlőpultok, analitikai adatok és hasonló elemek tartoznak.

Ennél triviálisabb példa, hogy a levelezésbe könnyen beilleszthetőek lesznek az éppen szükséges pénzügyi vagy értékesítési információk, illetve az azok kombinációjából született adatok, miközben egy percre sem szükséges elhagyni az Outlookot. Emellett további Microsoft, illetve partner alkalmazásokat is kapcsolni lehet majd  a Dynamics 365-höz, akár egyedi API-kon keresztül is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Microsoft mintegy ráadás gyanánt bemutatta az AppSource-t, mely tulajdonképpen a vállalat üzleti szolgáltatás és alkalmazás katalógusa. Az oldalon nem csak kereshetőek, de kipróbálhatóak lesznek egyes szoftveres szolgáltatások. Az induláskor valamivel több mint 200 alkalmazás érhető el a kínálatban.

A Dynamics 365 akár a lassan két éve piacon lévő Sales Productivity kiegészítésének is tekinthető. A Microsoft még 2014 októberében jelentette be a szóban forgó csomagot, melyben a Dynamics CRM Online Professional, az Office 365 Plan E3, illetve Power BI trióját kombinálta 65 dolláros havidíjért cserébe. A Dynamics 365 egyelőre nem kapott árat, várhatóan az őszre ígért indulást követően lesz végleges havidíja a terméknek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról