Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

CRM és ERP kombinációjával jön a Microsoft Dynamics 365

Asztalos Olivér, 2016. július 06. 17:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szolgáltatások további összevonásával kínál új terméket a Microsoft, a vállalat a CRM-et, ERP-t, illetve az Office-t házasította.

hirdetés

Egyben is értékesíti CRM és ERP szolgáltatásait a Microsoft, az így született csomagot pedig Dynamics 365 néven dobja majd piacra a vállalat. A fejlesztés emellett Office 365 integrációt tartalmaz, a Dynamics 365 a Microsoft felhős Office szolgáltatásával közös adatmodellt használ majd. Az ősszel érkező szolgáltatás pénzügyi, értékesítési, operációs, marketing, projekt automatizációs, illetve ügyfélszolgálati megoldásokat tartalmaz majd - dedikált alkalmazások formájában. Ezek külön-külön "alkalmazások", amelyek egymástól függetlenül, akár egyenként is megvásárolhatóak, és a ahogy növekszik a szervezet, igény szerint egyre többet kapcsolhat be ezekből.

Az igazi újdonság, hogy az alkalmazások és az üzleti folyamatok átívelnek majd a Dynamics és Office párosán, így például a Power BI és Cortana Intelligence ajánlásokat tehet az értékesítőnek az ügyfél adatainak alapján - ráadásul a fenti "appok" mindenikéhez külön dedikált vezérlőpultok, analitikai adatok és hasonló elemek tartoznak.

Ennél triviálisabb példa, hogy a levelezésbe könnyen beilleszthetőek lesznek az éppen szükséges pénzügyi vagy értékesítési információk, illetve az azok kombinációjából született adatok, miközben egy percre sem szükséges elhagyni az Outlookot. Emellett további Microsoft, illetve partner alkalmazásokat is kapcsolni lehet majd  a Dynamics 365-höz, akár egyedi API-kon keresztül is.

A Microsoft mintegy ráadás gyanánt bemutatta az AppSource-t, mely tulajdonképpen a vállalat üzleti szolgáltatás és alkalmazás katalógusa. Az oldalon nem csak kereshetőek, de kipróbálhatóak lesznek egyes szoftveres szolgáltatások. Az induláskor valamivel több mint 200 alkalmazás érhető el a kínálatban.

A Dynamics 365 akár a lassan két éve piacon lévő Sales Productivity kiegészítésének is tekinthető. A Microsoft még 2014 októberében jelentette be a szóban forgó csomagot, melyben a Dynamics CRM Online Professional, az Office 365 Plan E3, illetve Power BI trióját kombinálta 65 dolláros havidíjért cserébe. A Dynamics 365 egyelőre nem kapott árat, várhatóan az őszre ígért indulást követően lesz végleges havidíja a terméknek.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.