Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
DevOps és frontend-fejlesztői témákkal indul idén a HWSW meetup-sorozata

Könnyítené a vállalati Windows 10 migrációt a Microsoft

Asztalos Olivér, 2016. július 27. 12:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Két új eszközzel segítené a vállalatok Windows 10-es átállását a Microsoft. A cég igyekezete nem meglepő, hamarosan felcsaphat a migrációs hullám.

hirdetés

Két új eszközzel könnyítené tovább a vállalati Windows 10-migrációt a Microsoft. A Windows Upgrade Analytics portál segít összegezni a frissítést bonyolító vagy akadályozó problémákat, a Ready for Windows weboldal pedig a Windows 10-et támogató kereskedelmi alkalmazásokat gyűjti egy csokorba.

Az Operations Management Suite-ra épülő Upgrade Analytics a migráció útjában álló különféle kisebb-nagyobb problémákat azonosítja, majd azokat kategorizálva összegzi egy felhőalapú portálon. Az átállást végző szakemberek az alkalmazásokról, hardverekről, illetve a különféle meghajtóprogramokról is értékes információkat kaphatnak, ezek alapján pedig könnyebb behatárolni a frissítést esetlegesen hátráltató különféle tényezőket. A működéshez szükséges telemetrikai információkat a Microsoft gyűjtötte, melyeket az Upgrade Analytics összevet az adott vállalat gépparkjából kinyert adatokkal. Az alkalmazás Windows 7, Windows 8.1, illetve Windows 10-es rendszerekkel működik, az ingyenes tesztverzió pedig mostantól bárki számára elérhető a szükséges regisztráció után.

A Microsoft Ready for Windows hasonló célt szolgál, a weboldal vállalati környezetben használt alkalmazásokat gyűjt össze, melyekről Windows 10-es kompatibilitási információkat közöl. Találat esetén megtudhatjuk, hogy a Microsoft által eddig begyűjtött telemetriai információk alapján hova sorolható az adott alkalmazás, az a Microsoft szerint funkciók és stabilitás szempontjából megbízható vagy sem. Ennek segítségével már a migráció tervezése során könnyen kideríthető, ha valamelyik kritikus alkalmazás nem felelne meg a követelményeknek.

A Microsoft kiemelkedő, 99 százalékos kompatibilitási arányról beszél a Windows 10 kapcsán, a vállalat pedig még ezen is szeretne javítani, különösen vállalati környezetben, ahol akár egyetlen üzletileg kritikus alkalmazás is keresztülhúzhatja a migrációs terveket. A Microsoft igyekezete érthető, az üzleti ügyfelek Windows 10-es átállása év végén kezdődhet meg, amihez a cég már most igyekszik minden segítséget megadni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Két hét múlva újraindul a legnagyobb hazai tech meetup-sorozat, a HWSW free!