Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 15. 09:30

Megérkezett a legújabb belépő-Moto

A Moto E3 terebélyesebb kijelzővel és vízlepergető borítással támad, ősszel hazánkban is. A Lenovo legújabb, frissen bejelentett telefonja szokás szerint közel vanilla Android 6.0-val érkezik.

Lehullt a lepel a legolcsóbb Moto okostelefon idei kiadásáról, a Lenovo bejelentette a Moto E3-at. A belépőszintet célzó készülék az előző generációhoz képest jelentősen megnőtt, a várhatóan ősszel rajtoló eszköz technikai specifikációi kapcsán ugyanakkor a gyártó egyelőre nem volt túl bőbeszédű.

Néhány fontos részlet azért kiderült, a Moto E3 kijelzője az előző generáció kisméretű 4,5 hüvelykes képernyőjét már egy kereken 5 hüvelykes IPS panelre cseréli, 720p felbontással, ami 294 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. A memória és belső tárhely mérete egyelőre rejtély, az viszont már tudható, hogy microSD foglalat lesz a készüléken, amellyel maximum 32 gigabájt plusz tárterületet adhatunk a telefonnak. Az olcsó készülékben egy négymagos, ismeretlen processzor dolgozik, noha nem lennénk meglepődve, ha a belépőkategóriában népszerű, négy darab 1,2 gigahertzre állított Cortex-A53 magot tartalmazó Qualcomm Snapdragon 410 bújna meg a panel mögött, ugyanakkor nem kizárt, hogy a cég egy gyengébb lapkát választ.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

A hátlapon egy 8 megapixeles kamera található, a telefon elején pedig egy 5 megapixeles szenzor figyel. Az akkumulátor nem cserélhető (legalábbis szervizlátogatás nélkül) kapacitása pedig 2800 mAh - ez nem eget rengető érték, ugyanakkor az aránylag kis teljesítményű magokkal és a szerény hardverrel kielégítő üzemidőt nyújthat. A GSMArena értesülései szerint egyébként a gyártó az eszközökre vízlepergető borítást húz, így az a kézmosáskor ráfröccsenő víznek vagy esőnek is ellenáll majd - a kádba mindenesetre valószínűleg továbbra sem lesz érdemes bedobni.

Az eszköz Android 6.0 Marshmallow rendszerrel a fedélzetén debütál szeptemberben, a Moto készülékektől megszokott módon letisztult, gyártói sallangoktól mentes, közel vanilla Android felülettel. Az árazás kapcsán egyelőre csak az Egyesült Királyságban tervezett összegekről röppentek fel hírek, ezek szerint a telefont 99 fontért lehet majd megvásárolni. A Lenovo megkeresésünkre elmondta, a Moto E3 Magyarországon is elérhető lesz az ősz folyamán, leghamarabb októberben, noha a hazai rajt pontos ideje még nem ismert.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.